Witloftaart met rode ui en brie

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk de naden goed dicht. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak het deeg 10 min. in het midden van de oven.
  • 2 Snijd de ui in ringen en de brie in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui op middelhoog vuur 10 min. Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer het witlof in de lengte. Verwijder de harde kern. Snijd het lof in repen. Voeg toe aan de ui en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Schep het mengsel op het bladerdeeg. Verdeel de brie en de oregano erover. Bak de taart nog 20 min. in de oven.

Witloftaart met rode ui en brie is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenterisotto met brie en basilicumolie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bbq-focaccia
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Aardappel-witloftaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witloftaart
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tartin met witlof, geitenkaas en honing
60 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Zoete Witloftaart
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept