Cassata (met Groene Marsepein)

4
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In plaats van u kunt in plaats van ricotta ook evenveel kwark gebruiken.
  • 2 Bekleed een kleine ronde schaal met plasticfolie. Snijd de cake in dunne plakjes en leg deze op de bodem en tegen de wand van de vorm, houd enkele plakjes cake achter. Besprenkel de cake in de vorm met Marsala. Rasp de chocolade grof. Doe de ricotta in een kom en roer de basterdsuiker en vanillesuiker erdoor. Meng de chocolade en puddingvruchtjes erdoor. Schep dit mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad. Dek het geheel af met de plakjes cake.
  • 3 Laat de cassata minstens 4 uur in de koelkast opstijven. Stort de cassata dan op een platte schaal en verwijder het folie. Garneer de cassata met de puddingvruchtjes. TIPS - Eventueel kunt u de cassata nog bedekken met een dunne laag groene marsepein

Cassata (met Groene Marsepein) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vrolijke kerstkoekjes
60 min -
Bekijk recept
Cakespookjes
1 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Kerststadje in de sneeuw
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Rudolph’s cupcakes
2 uur-
Bekijk recept

Hemelse cassata
24u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata Siciliana
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata siciliana
40 min Nagerecht
Bekijk recept