1000 recepten met yoghurt
3 blaadjes gelatine 1 bekertje slagroom (250 ml) 80 g suiker 1 zakje vanillesuiker 2 potten Griekse yoghurt (naturel (a 150 ml)) 1 bakje herfstsalade (fruit, 400 g)1. Blaadjes gelatine in ca. 3 min. in ruim koud water weken t... bekijk recept »
zout 20 g bieslook 1 teentje knoflook 500 g yoghurt peper1. Hak de bieslook fijn en voeg toe aan de yoghurt. 2. Pers er een teentje look bij en kruid met peper en zout. 3. Serveer bij de groentechips als dipsaus. bekijk recept »
2 zoete en sappige peren ((bijv. conference), geschild) 1 beker Griekse (stijl yoghurt 0% (500 g)) 1 bakje blauwe bessen (150 g)1. Verwijder het klokhuis van de peren en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng met de yoghurt. Voeg d... bekijk recept »
1 blik fruitcocktail op siroop (410 g) ½ liter vanilleyoghurt 8 bitterkoekjes1. Fruitcocktail laten uitlekken. Met staafmixer helft van fruit pureren. Fruitmoes mengen met vanilleyoghurt. Rest van fruit over vier glazen verdelen. Yoghur... bekijk recept »
150 ml magere yoghurt 4 eetlepels muesli 4 granen 2 dadels zonder pit (afdeling groente en fruit) 1 mandarijnRoer 150 ml magere yoghurt met 4 el muesli 4 granen en 2 dadels zonder pit (afdeling groente en fruit), in stukjes gesneden, door elkaar. Ver... bekijk recept »
200 g Thaise kipfiletblokjes (piri piri, bakje 90 g) 8 tl Griekse yoghurt 8 tl mangochutney (pot 340 g) 1. Rijg de kipfiletblokjes aan de satéprikkers. Bak de spiesjes in 8 min. rondom gaar. Keer regelmatig. Schep per glaasje een the... bekijk recept »
1 liter volle yoghurt 1 kg stoofpeertjes 250 ml rodebessensap 100 g suiker 1 kaneelstokje 2 kruidnagels 1 cm verse gemberwortel1. Bekleed een vergiet met een schone theedoek en laat de yoghurt in 2-3 uur uitlekken. 2. Schil de peertjes, h... bekijk recept »
500 ml milde yoghurt 2 eetlepels honing 1 kiwi (in stukjes) 200 g witte pitloze druiven 1 groene appel (in stukjes) 2 eetlepels citroensap 4 eetlepels krokante muesli1. Yoghurt 20 min. in schone theedoek laten uitlekken tot hang... bekijk recept »
1 sinaasappel (schoongeboend) 125 ml yoghurt (vol) 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 1 eetlepel verse gemberwortel (fijngehakt) 2 eetlepels tandoorikruiden 600 g lamsvlees à la minute1. Schil dun van sinaasappel raspen en... bekijk recept »
20 g havermout (pak a 500 g) 20 g amandelschaafsel (zakje a 45 g) 1 schaal zomerfruit (salade (400 g)) 4 eetlepels Griekse yoghurt (bak a 500 g 0% vet) 2 theelepels zoetstof in poedervorm (pot a 75 g)1. Havermout en a... bekijk recept »