Recepten met rozemarijn

1000 recepten met rozemarijn

Rozemarijn

Rozemarijn Rozemarijn heeft een kracht kruidige, iets zoete smaak.

Plat brood met rozemarijn, olijven en ui

500 g bloem 1 zakje gedroogde gist (7 g) 1 theelepel suiker 1 eetlepel rozemarijn 1 eetlepel olijfolie 1 rode ui (in partjes) 10 zwarte olijven zonder pit (gehalveerd) 1 theelepel grof zeezout1. In keukenmachine met sikke... bekijk recept »

Lamsnootjes met rode bessengelei

4 eetlepels gehakte verse rozemarijn 1 takje 700 g lamsnoten 4 eetlepels olijfolie peper en zout 300 g rode bessengelei 4 eetlepels wijnazijn1. Meng de olie en de rozemarijn in een schotel en wikkel er de lamsnoten in. Dek af en zet minstens 2 uur i... bekijk recept »

Kip met appelmoes en aardappelstoplicht

2 takjes tijm 1 takje rozemarijn olijfolie om in te bakken 1  citroen 2 tl paprikapoeder 700 g kipdrumsticks KipVerwarm de oven voor op 180 ºC.Ris en hak de tijm en rozemarijn fijn.Meng een scheut olijfolie, het sap van... bekijk recept »

Kippendij-citroenstoof met rijst

300 g meergranenrijst 1  ui 3 teentjes knoflook olijfolie om in te bakken 400 g kippendijen 0.5  winterpeen 2 stengels bleekselderij 1  citroen 2 takjes rozemarijn 2 takjes tijm 3 blaadjes laurier 15... bekijk recept »

Lamsbout met look en rozemarijn

800 g lamsbout 1 knoflookbol 4 rode ajuinen een paar takjes rozemarijn en tijm enkele laurierblaadjes 4 eetlepels olijfolie peper en zout1. Haal de lamsbout 1 u op voorhand uit de koelkast. 2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. 3. Pel 3 of 4 tee... bekijk recept »

Tomaten-olijvenbrood met rozemarijn

1 pak witbroodmix (500 g) 5 eetlepels olijfolie 2 theelepels zout 1 potje zongedroogde tomaten in olie (in stukjes) 50 g zwarte (knoflook)olijven zonder pit (in stukjes) 2 takjes rozemarijn (fijngehakt) 2 theelepels Cr... bekijk recept »

Lamskoteletjes met pittig kaaskorstje

2 sneetjes oud witbrood 75 g geraspte Grana Padano (kaas) 2 takjes rozemarijn (fijngehakt) 2 gedroogde chilipepertjes (verkruimeld) 2 eieren 8 lamskoteletjes 3 eetlepels olijfolie1. Korstjes van brood snijden en brood in ke... bekijk recept »

Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers

300 g abrikozen 80 g suiker 1,5 vanillestokje 1 tak rozemarijn 1 limoen bio 0,5 l melk 50 g boter 90 g speciale rijst voor rijsttaart 1 snuifje zout 70 g suiker 8 eieren bio-pralines "La route des origines" de Belvas1. Laat in een kookpot (die een de... bekijk recept »

Tompouce Napoleon van melkchocolade en appel-rozemarijnijs

3 vellen filobladerdeeg (diepvries) (pak a 225 g) 1 takje rozemarijn 2 groene appels (Granny Smith) 225 g suiker 1 blaadje gelatine 25 g boter 1 eetlepel cacaopoeder 1 reepje melkchocolade (a 100 g)1. Filodeeg laten ontdooien.... bekijk recept »

Bladerdeegslof met blauwaderkaas en peer

3 plakjes roomboterbladerdeeg ((diepvries), ontdooid) 1 blik peren ((460 g), uitgelekt) 150 g roquefort ((of danish blue), verkruimeld) 1 eetlepel verse rozemarijn (in losse naaldjes) (versgemalen) peper1. Oven voorverwarm... bekijk recept »

Pagina 6 van 100