1000 recepten met rozemarijn
1 ui 3 teentjes knoflook75 g rauwe ham, 750 g doorregen runderlappen, 50 g boter of margarine, 250 g kastanjechampignons, 1 dl gezeefde tomaten3 dl rode wijn, 1/2 eetlepel Provencaalse kruiden, 1 theelepel rozemarijn, 1 theelepel bouillonpoeder, zout... bekijk recept »
1 aubergine2 courgettes2 uien2 rode paprika?s1 groene paprika750 g tomaten2 teentjes knoflook1 dl olijfolie1/2 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries) of 1/2 theelepel gedroogd1/2 eetlepel gehakte rozemarijn (vers of diepvries) of 1/2 theelepel ged... bekijk recept »
1 grote ui 3 teentjes knoflook 75 gram rauwe ham 1 kilo magere runderlappen 50 gr boter 1 bakje kastanjechampignons a 250 gram 1 dl. gezeefde tomaten 3 dl rode wijn halve eetlepel provencaalse kruiden (potje) 1 theelepel rozemarijn (potje)1 theelepel... bekijk recept »
12 kippebouten(drumsticks) 2 teentjes knoflook 2 eetlepels vloeibare honing 2 eetlepels zachte mosterd 1 lepel olie 1 takje rozemarijn 4 takjes tijm een paar plukjes peterselie 1 theelepel paprikapoeder zout Voorbereiding Rist de tijm en rozemarijn a... bekijk recept »
1 aubergine 2 courgettes 2 uien 2 rode paprika`s 1 groene paprika 750 gr. tomaten 2 teentjes knoflook 1 dl. olijfolie 1/2 el. gehakte tijm of 1/2 tl. gedroogd 1/2 el. gehakte rozemarijn of 1/2 tl. gedroogd peperzout ovenschaal met deksel. Giet de hel... bekijk recept »
1 (scharrel)kip (ca. 1,5 kg) zout & peper 2 selderij-stengels met blad 40 teentjes knoflookongepeld 4 el olijfolie geroosterd boerenbrood 2 takjes van tijmrozemarijnpeterselie en salie Kip van binnen en buiten met zout bestrooien. Kip vullen met 1 ta... bekijk recept »
600 g tarbotfilet 8 aardappelen Belolive bakken en braden 2 eetlepels Provencaalse kruiden 4 teentjes gehakte knoflook Belolive olijfolie 4 takjes rozemarijn 1 laurierblaadje peper en zout 3 Smeer een ovenschaal in met wat Belolive bakken en ... bekijk recept »
4 tomaten 1 courgette 1 blik artisjokharten (netto 330 gr.) 3 bosuitjes 1/2 zakje verse Provencaalse kruidenmix 2 eieren 50 gr. parmezaanse kaas zout en peper 2 eetl. olijfolie 2 eetl. rozemarijn Leg de courgette, tomaat en de artisjokharten in de s... bekijk recept »
4 kg mosselen ± 5 sjalotten (150 g) 2 teentjes knoflook 2 pomodori tomaten 5 g tijm 3 g rozemarijn ½ dl olijfolie 2 dl droge witte wijn Vers gemalen peper uit de molen Hulpmiddelen Grote pan (of mosselpan) en een zeef Hulpmiddelen - Grot... bekijk recept »
800 gr Kalfsragout4 middelgrote Tomaten1 groene Paprika1 gele Paprika1 Ui2 teentjes Knoflook1 dl witte Wijn100 gr zwarte Olijven2 el. Olijfolie1 koffielepel Rozemarijn1 koffielepel SalieZout en Peper. Doe de ragout in een kookpot met wat olie en laat... bekijk recept »