Recepten met rozemarijn

1000 recepten met rozemarijn

Rozemarijn

Rozemarijn Rozemarijn heeft een kracht kruidige, iets zoete smaak.

Kabeljauwhaasje met chorizo

500 g kabeljauwhaas 1 el verse rozemarijn (fijngehakt) 75 g chorizo (plakjes) 2 vleestomaten1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrooi de kabeljauw met zout en leg de vis in de ovenschaal. Strooi de rozemarijn over de vis. Spreid de ... bekijk recept »

Frieten van zoete aardappels met rozemarijn en look

500 g zoete aardappelen 2 eetlepels arachideolie 1 koffielepel gedroogde rozemarijn 0,5 koffielepel lookpoeder 180 g volle yoghurt 2 koffielepels mosterd op grootmoeders wijze peper en zout1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Schil de zoete aardappel... bekijk recept »

Italiaanse konijnenstoof

4 konijnenbouten 2 el bloem 25 g boter 3 takjes rozemarijn 2 uien 2 tenen knoflook 100 g pancetta 2 el tomatenpuree 250 ml soepele rode wijn (bijv. Farnese Fantini Montepulciano) 400 ml gepelde tomaten 2 el balsamicoglazuur ... bekijk recept »

Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)

1  citroen 2 teentjes knoflook 2 takjes rozemarijn 4 takjes bladpeterselie 2  dorades (gekieuwd en geschubd) grof zeezout olijfolie Dorade uit de ovenVerwarm de oven voor op 180 ºC.Snijd de citroen in halve plakjes (houd 2 ... bekijk recept »

Granité van rode wijn met rozemarijn en zeezout

1 takje rozemarijn 250 ml rode wijn 1/4 theelepel grof zeezout 4 eetlepels kristalsuiker 1 eetlepel vers sinaasappelsap1. Naaldjes van takje rozemarijn rissen en zeer fijn hakken (of in glas doen en met schaar fijnknippen). Wijn in steelpan s... bekijk recept »

Zilveruitjes in rode port

150 g zilveruitjes, uitgelekt 50 g bosvruchtensiroop 500 ml zoete rode port 1 takje verse rozemarijn 1 pot vleesfond (380 ml) 2 eetlepels crema di balsamico (Ca del cristo, flesje a 250 ml)Bak de zilveruitjes 10 minuten op laag vuur in de boter met d... bekijk recept »

Paddenstoelentaart met marsalasaus

200 g bloem 175 g zachte boter 2 eetlepels rozemarijn 300 ml droge marsala (slijter) 1/2 paddenstoelenbouillontablet 600 g paddestoelenmelange, in plakjes 150 g blauwaderkaas (bijv. Fourme d Ambert) 50 g pecannoten, verbrokkeld eierdooier 1/2 zakje r... bekijk recept »

Verloren brood in de oven

2 sneetjes brood 3 eieren 3 dl verse room 4 pruimen 125 g blauwe bessen 5 g rozemarijn 4 bollen vanilleroomijs (optioneel) 40 g amandelen 90 g suiker 20 g parelsuiker1. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren en meng er de suiker onder. Voeg de... bekijk recept »

Kampioentje rauwe ham

1 courgette 2 el olijfolie 1 tl gedroogde rozemarijn 4 kampioentjes (voorgebakken broodjes, pak 4 stuks) ½ bakje zuivelspread (bieslook light (a 150 g)) 4 plakjes Coburger rauwe ham1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de ... bekijk recept »

Tomatentapenade met oude kaas

150 g zongedroogde tomaten in olie 1 eetlepel verse rozemarijn (fijngesneden) 1 teen knoflook 4 eetlepels geraspte kaas (oud) 2 eetlepels olijfolie extra vierge (bos)uitjes1. Pureer de tomaten met de rozemarijn en de knoflook in e... bekijk recept »

Pagina 5 van 100