Recepten met mosterdzaad

183 recepten met mosterdzaad

Mosterdzaad

Mosterdzaad Mosterdzaad komt uit de peulen van de mosterdplant. Er zijn twee soorten zaden, van twee verschillende planten. De zwarte zaden hebben een krachtige smaak. De bruin/witte zijn bitter en heet van smaak.

Maiscurry

6 maiskolvenin plakjes van 2? cm dik 2 grote handenvol korianderbladfijngehaktplus extra blad ter garnering 4 groene chilipepers 5 cm gemberwortelgeschild en fijngehakt 2 tenen knoflook 2 volle eetlepels geraspte kokos 200 ml kokosmelk 2 eetl... bekijk recept »

Geroosterde Zalmfilet Met Mosterd

? eetlepel kurkema (koenjit) zout 3 eetlepels olijfolie (extra vierge) 4 zalmfilets (a ca. 125 g) 2 rode pepers 1 theelepel cayennepeper ? theelepel gemalen komijn (djinten) 1 theelepel oregano 2 eetlepels gemalen mosterdzaad Voorbereiding In kopje 1... bekijk recept »

Dhokla Uit Gujarat

-125 g besanmeel (meel van kikkererwten) -1 th lepel suiker -1/2 th lepel zout -sap van 1 citroen -1 volle th lepel zuiveringszout -2 eetlepels zonnebloemolie -2 th lepels zwart mosterdzaad -1 dessertlepel kerrieblaadjes -3 groene pepers (fijngesnede... bekijk recept »

Vindaloo

600 gr.varkensfilets in blokjes gesneden / 1 el olie / 3 uitgeperste teentjes knoflook / 1/4 tl van de volgende kruiden:gemalen komijn,koriander,kaneel,kruidnagelpoeder / zwarte peper en gemberpoeder/ 1,5 tl kurkuma/ 1 tl.mosterdzaad / 3 laurierblaad... bekijk recept »

Sambara

150 g rode linzen 7-8 dl water 500 g diverse groenten, zoals worteltjes en courgette 2 el olijfolie 1 el gemalen koriander 2 tl komijnpoeder ½ tl zwarte peper ½ tl kurkuma ½ tl (zwart) mosterdzaad 1 ui, gesnipperd 2 el ... bekijk recept »

Viscurry Uit Tanzania

4 stukken witte visca. 175 gr elk 1 eetlepel kurkuma 1 theelepel zeezoutvlokken 3 eetlepels arachideolie 2 uienin ringen gesneden 2 knoflooktenengeperst 2 eetlepels gedroogde tomatenpasta 2 groene jaapten- of serranopepers 2 limoenen 400 ml kokosmelk... bekijk recept »

Kerala Vis Curry

6 moten stevige witte vis van zo&primen 3 cm dikmet ruggegraat en al. (kokos)olie. 1 1/2 tl mosterdzaad. 2 gedroogde rode pepers. 2 takjes (elk 10 cm) curry blaadjes. 1/2 rode ui gesnipperd. 3 cm gember gesneden. 1 tl turmeric. 2 el korianderpoeder. ... bekijk recept »

Wortel-Kaassouffle

1 eetlepel boter om in te vetten ca. 300 g winterpeen 50 g boter 50 g bloem 3 dl melk 1 zakje geraspte oude kaas (150 gAH) 2 theelepels gemalen mosterdzaad (zakjeSilvo) 1 theelepel paprikapoeder zout (versgemalen) witte peper 4 eieren (op kamertemper... bekijk recept »

Zuid Indiase Tomatenrijst

Voor de masala (kruidenmengsel): 2 theel. ghi 6 gedroogde pepertjea 2 theel. heel korianderzaad 6 theel. chana dahl of gele spliterwten 2 theel. urid dahl 1 theel. fenegriekzaad 3 eetl. kokos Voor de rijst: 1 theel. ghi 500 gr. rijst 1,2 liter heet w... bekijk recept »

Mosterdsoep

- 1 stronk broccoli - 1/2 doosje champignons - 1 ui - eetlepel mosterd - eetlepel gemalen mosterdzaad - eetlepel fenegriekzaad - eetlepel groentebouillonpoeder - stukje port salut kaas - handje zonnebloempitten - bekertje creme fraiche - zo... bekijk recept »

Pagina 6 van 19