Recepten voor marjoraan
67 recepten voor marjoraan
Marjoraan
Majoraan of ook wel Marjolein of Wilde Oregano genoemd, heeft een zoete kruidige smaak.
Receptenzoeker
Ceviche gegaarde kabeljauw met zoetzure ui en marjoraan
50 g suiker 50 ml water 2 takjes tijm 50 ml azijn 1 rode ui Zoetzure uitjes Breng suiker, water, tijm en azijn aan de kook. Pel de ui en snijd de ui in halve ringen. Voeg de ui toe aan het zoetzuur en laat afkoelen op het aa... bekijk recept »
Filetto all’aceto balsamico con patate e fagiolini e pomodori - kalfsvlees in aceto balsamico met aardappel en sperziebonen met tomaat
8 roseval aardappels 2 teentjes knoflook 2 el olijfolie 1 snufje grof zeezout 2 takjes rozemarijn Aardappels uit de ovenVerwarm de oven voor op 200 ºC.Was de aardappels goed en snijd ze in partjes. Pel en hak de knoflook fij... bekijk recept »
Herfstschotel Met Kerriekool
-250 g tamme kastanjes -marjoraan -200 g rijst -4 dl water,zout -2 gesnipperde uien -20 g boter] -100 g gemengde noten -100 g champignons -1 theelepel gemberpoeder - peper,zout,marjoraan Kruis de kastanjes aan de onderkant in. Kook ze een 1/2uur met... bekijk recept »
Koetsiers Goelasj
-500 g uien (grof gesneden) -75 g varkensvet (reuzel) -2 eetlepels paprikapoeder -2 eetlepels tomatenpuree -750 g rundsschenkel zonder been -zout -2 tenen knoflook (geperst) -1 th lepel marjoraan -1/2 th lepel gemalen kummel -geraspte schil 1 citroen... bekijk recept »
Znaimer Goulash
-350 g varkensvlees van de schouder -350 g kalfsvlees van de schouder -6 eetlepels olie of 60 g boter -350 g uien (in ringen gesneden) -2 eetlepels paprikapoeder -3 tenen knoflook (uit de knijper) -zoutmarjoraankummel -fruit het vlees 10 min aan in d... bekijk recept »
Zuurkool Gestoofd
1 eetlepel olijfolie1 grote ui800 gram zuurkool,1 dl. witte wijn of kippebouillon,marjoraankummel en 2 laurierblaadjes1 bekertje creme fraiche Verhit de olie in de braadpan en bak daarin kort de uiringen. Voeg de zuurkool, wijn of kippebouillon,marjo... bekijk recept »
Corstini Met Olijven En Chappignons
250 gr champignons(kastanje of gewone)-20 gr boter-1 teentje knoflook-2 theelepels versgesnipperde marjoraan(of een halve theelepel gedrogd)-zout-peper-75 gr zwarte ontpitte olijven-2 eetlepels olijfolie-12 sneetjes ciabatta of stokbrood Hulpmiddelen... bekijk recept »
Bulgaarse Leverrijst
-zoutpepermarjoraanpaprikapoeder -1 th lepel olie -200 g rijst -80 g doorregen spek (fijn gehakt) -1 grote ui (gesnipperd) -400 g varkenslever (ontdaan van alle buisjes en ongerechtighedengesneden in reepjes van 1 cm breedte) -1/4 l melk -2 zoet zure... bekijk recept »
Lekkere Risotto Met Paddestoelen En Port
1 bakje oesterzwammen1 bakje kastanjechampignons300 gr risottorijst1 of 2 dl port (naar smaak)1 groentebouillontabletzakje verse knoflookbieslookboterstukje parmezaanse kaas (50 - 100 gr)2 theel. gedroogde marjoraan2 uienca. 8 dl water De boter in ee... bekijk recept »
Tomaten Sugo
2 uien2 teentjes knoflook2 stelen bleekselderij1 kleine wortel1.5 kg vleestomaten1 grote bos marjoraan4 el olijfolie2 laurierblaadjeszout en peper. Ui en knoflook pellen en fijnhakken. Selderij wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Wortel schrap... bekijk recept »