Recepten met marjoraan

67 recepten met marjoraan

Marjoraan

Marjoraan Majoraan of ook wel Marjolein of Wilde Oregano genoemd, heeft een zoete kruidige smaak.

Pastasaus(slowcooker)

3 el olijfolie1 grote ui gesnipperd2 stengels bleekselderijin stukjes2 wortelsin plakjes1 groene of rode paprikain plakjes2 teentjes knoflookfijngesneden150 gr magere spekblokjesMogelijke kruiden: takje rozemarijnwat gedroogde provencaalsegedroogde m... bekijk recept »

Geitekaassoufflé

8 kerstomaatjes4 bosuitjes200 gram zachte geitekaas4 eieren50 gr. boter50 gr. bloem4 dl melk en 1 tl majoraan. Smelt de boter in een pan en roer de bloem er doorheen. Roer er scheutje voor scheutje de melk door. Blijf roeren tot een gladde gebonden s... bekijk recept »

Ragoutbakje Met Hollandse Geitenkaas Met Honing

4 ragoutbakjes 200 gr hollandse geitenkaas in plakjes honing 4 theelepels zakje gemengde salade pijnboompitten 2 tomaten in stukjes dressing: olie 4 el azijn 1 el suiker theelepel kleine theelepel marjoraan De ragoutbakjes vullen met de geitenkaas (I... bekijk recept »

Salade van pasta en champignons :

5 el olijfolie sap van 2 citroenen 1 tl verse/gedroogde basilicum 1 tl verse/gedroogde peterselie 1 tl verse/gedroogde oregano 1 tl verse/gedroogde marjoraan zout en versgemalen zwarte peper 225g champignons 225g volkoren pastaIn een grote kom olijfo... bekijk recept »

Schnippelsuppe

Voor 4 personen: 1 prei 2 wortels 500 gr aardappelen 1 el boter 1 ui gesnipperd 1 L vleesbouillon 1 bosje verse morjoraan fijngehakt peper zout 125 gr doorregen spekMaak de groenten schoon. Schil de aardappelen en snij alles in dunne plakjes. Verhi... bekijk recept »

Gegrilde Provencaalse Lamsbout

800 gram lamsboutwat selderijzoutpeper2 eetlepels gehakte peterselie. Voor de marinade: 6 eetlepels olie2 eetlepels kruidenazijn1 theelepel tijm1 theelepel rozemarijn1 eetlepel gehakte ui1 theelepel majoraan1 theelepel bassilicum2 tenen knoflook1/2 ... bekijk recept »

Spaanse Mosselen

Weer de voorgekookte mosseltjes(1 kg). 1 hardgekookt ei.2eetl kappertjes(of minder)2 eetl provencaalse kruiden,tijm rozemarijn en marjoraan.1 eetl verse basilicum.zout en peper. 2 tomaten. 1.5 dl olijfolie.1 eetl dijonmosterd.30 ml oude sherryazijn. ... bekijk recept »

Cannelloni Met Pesto

Ui, Ei, 300 gram gehakt, half potje pesto di verdure, 16 cannelloni, 1 pak passato di pomodoro, 1 blik gepelde tomaten, 2 teentjes knoflook, oregano, basilicum, thijm, paprika poeder, zwarte peper, marjoraan, marjolein, blokje vleesbouillonblokje, 2 ... bekijk recept »

Bruine Bonen Soep Met Rode Wijn

1 blik bruine bonen1 bami pakket 500 gr.rode wijnrotterdammertjerookworst,beetje olijfoliekruiden(tijmorgeanomarjoraanroosmarijn2 laurierblaadjes,pepermaggiblokje,zoute ketjap Olie verhitten, bamigroente behalve tauge even roerbakken, Kruiden toevoeg... bekijk recept »

Geitekaassoufflé

8 kerstomaatjes4 bosuitjes200 gram zachte geitekaas4 eieren50 gr. boter50 gr. bloem4 dl melk en 1 tl majoraan. Smelt de boter in een pan en roer de bloem er doorheen. Roer er scheutje voor scheutje de melk door. Blijf roeren tot een gladde gebonden s... bekijk recept »

Pagina 4 van 7