Recepten met kurkuma

974 recepten met kurkuma

Kurkuma

Kurkuma Verse kurkuma heeft een aangename gronderige smaak met ondertonen van citrus. Gedrooge kurkuma is een beetje bitter en zuur, gematigd scherp, warm en muskusachtig.

Tunesische viscouscous met frisse saykouk

450 g fijne couscous olijfolie zachte boter Gestoomde coucousBreng ruim water aan de kook in het onderste deel van de couscouspan. Giet de couscous in een grote lage schaal. Besprenkel de couscous met circa 200 milliliter warm water, wat zout, 3 ee... bekijk recept »

Harira met harissa

1 middelgrote ui 3 tenen knoflook 15 g verse platte peterselie 2 tl gemalen komijn 2 tl gemalen kurkuma (koenjit) 2 tl gemalen kaneel 2 tl harissa 2 el traditionele olijfolie 300 g rundergehakt 350 g AH Biologisch kikkererwten in po... bekijk recept »

Mexicaanse maissoep met gele biet

3 tenen knoflook 500 g gele bieten 3 el milde olijfolie 1 tl kurkuma 2 tl gemalen komijn 1¼ liter kraanwater 1 kippenbouillontablet 600 g maiskorrels in blik 1 tl chipotlepeper in adobosaus in pot 7½ g verse koriander1. Sn... bekijk recept »

Ayam gomeh

1 ui 2 teentjes knoflook 3 cm verse gemberwortel 2 rode pepers 1/2 theelepel trassi oedang (garnalenpasta) 25 g macadamianoten 1 eetlepel geelwortel (kurkuma) 1 eetlepel gedroogde laos 1 eetlepel zonnebloemolie 1/4 stengel sereh (citroengras) 600 g k... bekijk recept »

Kapucijners met zelfgemaakte piccalilly

1 duopak spekblokjes (250 g) 100 g bloemkool (in kleine roosjes) ½ winterpeen ((a 250 g), in blokjes van 1 cm) 200 ml witte-wijnazijn 3 tl gemalen kurkuma (koenjit) (potje 44 g) 3 tl gembersiroop 3 tl suiker 60 ... bekijk recept »

Marokkaanse kruiden voor vlees

1 theelepel gemalen komijn (djinten) 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) 1 theelepel gemberpoeder (djahé) 2 theelepels koenjit (kurkuma)1. In kommetje kruiden door elkaar mengen. Vlees met kruiden inwrijven en kruiden ca. 10 min. lat... bekijk recept »

Gehaktballetjes met gember en snijbonen

500 g kalfsgehakt 1 ui 1 eetlepel olijfolie 2 knoflookteentjes 2 cm verse gember, geraspt of fijngesnipperd 400 g snijbonen, diepvries 3 sneetjes oudbakken brood 2 eieren 125 g pandanrijst, traiteurafdeling Delhaize 0.5 koffielepel kurkuma 1 eetlepel... bekijk recept »

Kippenbrochettes met satésaus

1 eetlepel fish sauce 1 koffielepel kerriepoeder 4 kipfilet 40 cl kokosmelk 0,5 koffielepel kurkuma 3 eetlepels limoensap 80 g pinda's 2,5 eetlepel rode currypasta 2,5 afgestreken eetlepel ruwe rietsuiker of Phad Thai stir fry sauce Thaise wokolie1. ... bekijk recept »

Tom yam khung (garnalensoep met citroengras)

500 g diepgevroren, rauwe garnaalstaarten 100 g Parijse champignons 1 kleine rode chilipeper 1,5 l water 3 stengels citroengras 1 vetarme bouillonblokjes van gevogelte 1 eetlepel rode currypasta 1 koffielepel kurkuma 1 koffielepel ruwe rietsuiker 1 k... bekijk recept »

Pompoensoep met Chevridou

600 g groentemengeling voor pompoensoep (diepgevroren) 150 g Chevridou 1 teentje knoflook 50 g preiwit 100 g uien 50 g selder 1 klein kruidentuiltje 1 l kippen- of groentebouillon (water blokje) 1 eetlepel olijfolie 1 snuifje kurkuma 0,5 koffielepe... bekijk recept »

Pagina 4 van 98