Recepten met kervel

1000 recepten met kervel

Kervel

Kervel Kervel heeft een frisse smaak, die een combinatie is van peterselie en anijs.

Salade van quinoa, roze radijsjes, kervel en bieslook

0,5 bosje bieslook 2 keer een handvol kervel 1 eetlepel lichte sojasaus 2 eetlepels olijfolie peper van de molen 200 g quinoa (bio) 1 bosje radijzen zout1. Spoel de quinoa goed onder koud water. Kook gedurende 10 minuten in twee keer zijn volume aan ... bekijk recept »

Duo van asperges, gepocheerd ei en emulsie met blauwschimmelkaas

1 eetlepel azijn 1 bundel groene asperge 1 bundel witte asperges 4 eieren takje kervel voor de afwerking fleur de sel 100 g Gorgonzola 20 cl melk peper van de molen1. Snij de voet van de asperges om het harde, vezelachtige deel te verwijderen. 2. Sch... bekijk recept »

Terrine van gerookte-kipmousse met asperges

4 blaadjes witte gelatine 100 g aspergetips zout ½ pot gevogeltefond (a 380 ml) 200 g gerookte kipreepjes 3 eetlepels mayonaise 2 eetlepels citroensap 200 ml slankroom (versgemalen) peper 1 zakje verse kervel (of basi... bekijk recept »

Glaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoek

1 nootje boter 1 zwarte pens (± 125 g/stuk) takjes kervel 1 afgestreken eetlepel griessuiker 1 snede peperkoek 1 dikke Jonagold appel 1 eetlepel olijfolie1. Snij de peperkoek in kleine blokjes en rooster ze, zonder vetstof, in een antikleefpan op zac... bekijk recept »

Warme oesters met saffraanroom

24 holle oesters 1 eetlepel kervel 20 cl room 8 saffraanstampers 1 sjalot 25 cl visfumet1. Zet de grill van de oven aan. 2. Hak de sjalotten. Giet de visfumet (of schaaldierenfumet) en de sjalot in een steelpan. Breng aan de kook en kook op fel vuu... bekijk recept »

Waterzooi van de Noordzee

2 eetlepels bloem fijngesneden peterselie of kervel 50 g gepelde grijze garnalen 350 g kabeljauwfilet 1 kruidentuiltje 20 cl melk 2 eetlepels olie peper en zout 2 preiwitten 1 selderstengel 200 g tongfilets 5 cl verse room 1 vetarm visbouillonblokje ... bekijk recept »

Paassalade met een nestje van gefrituurde mihoen en zalmmousse

12 kwarteleitjes 3 pakjes gerookte zalmfilet (a 100 g) 1 bekertje crème fraîche (125 ml) zout en (versgemalen) peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 theelepels Dijonmosterd 2 eetlepels gembersiroop 8 eetlepels olijfolie 2 dl zo... bekijk recept »

Omelet met dragon en tapenade van gedroogde tomaat, grijze garnalen en zure room

4 bio-eieren 200 g grijze garnalen 20 g gehakte dragon 125 g zongedroogde tomaten 75 g zure room 10 blaadjes kervel1. Breek de eieren en klop ze los, kruid met peper en zout en veel verse gehakte dragon. 2. Bak hiervan omeletten en laat ze nadien afk... bekijk recept »

Krokante camemberttaart

2 Gieser Wildeman stoofperen 750 ml rode wijn 1 kaneelstokje 2 el suiker 3 steranijs 100 g gedroogde abrikozen 1 el pistachenoten 3 takjes kervel 1 el amandelschaafsel 1 camembert 3 vellen filodeeg 50 g boter 2 el poedersuiker 1 el honing bakpla... bekijk recept »

Veggie-tapas

1 blaadje eikenbladsla 1 rauwe rode biet 1 rauwe gele biet 2 rapen 1 trio van hummus met vergeten groenten 1 potje hummus met curry plukjes kervel1. Schil de groenten. Snij ze in fijne plakjes. Snij rondjes uit ter grootte van een amandelkoekje, met ... bekijk recept »

Pagina 3 van 100