Recepten met kervel

1000 recepten met kervel

Kervel

Kervel Kervel heeft een frisse smaak, die een combinatie is van peterselie en anijs.

Peterseliedipsaus

2 sneetjes oud witbrood 2 sjalotjes 1 teentje knoflook 30 g verse peterselie ½ zakje verse kervel ½ rode peper 3 eetlepels limoensap 1 dl olijfolie extra vierge suiker zout en versgemalen peper zwarte olijven1. Korstjes ... bekijk recept »

Krabdelicatesse met saffraan

boter 5 eidooiers 1 eetlepel gehakte kervel 200 g krabvlees 40 cl room 1 zakje saffraandraadjes 1 eetlepel tomatenconcentraat zout en peper1. Verkruimel het krabvlees. Klop de eieren met de room, de tomatenpuree, de saffraan, de kervel, peper en zout... bekijk recept »

Risotto van tarwe met gevogeltebouillon

1 rauw of gekookt karkas van gevogelte 1 kruidentuiltje 2 wortelen 1 koffielepel korianderzaad 10 peperbolletjes zout zwarte peper 300 g voorgekookte tarwe 1 sjalot 1 eetlepel olijfolie 4 takjes kervel 3 l water1. Doe het gevogeltekarkas, het kruiden... bekijk recept »

Mosterdsoep

1 ui 1 teentje knoflook 6 takjes kervel 1 eetlepel boter 4 eetlepels Limburgse mosterd 1 pot gevogeltefond (380 ml) ½ kippenbouillontablet 3 dl slagroom1. Ui en knoflook pellen en snipperen. Kervel fijn hakken. In ruime pan bo... bekijk recept »

Nage van kreeft met mosselen en saffraan

30 cl Bordeaux Blanc Moelleux 2 eetlepels fijngehakte kervel 2 gekookte kreeften (650 g/stuk) 1/2 koffielepel kurkuma 25 cl lichte verse room 1 kg mosselen 2 eetlepels olijfolie 0,5 dopje saffraanpoeder 2 sjalotten zout en peper1. Halveer de kreeften... bekijk recept »

Kip met appelen en calvadossaus

4 appels (jonagold) 100 g boter 4 soeplepels calvados 20 cl dikke room 35 cl gevogeltebouillon 1 soeplepel kervel 1,5 kg kip 1 snuifje nootmuskaat 12 walnoten1. Snij de kip in 8 stukken. Verwarm de helft van de boter in een braadpan en braad hierin d... bekijk recept »

Kramiekpunten met mousse van ganzenlever

2 sneden sneden ganzenlever “365” (80 g) 8 cl verse room 3 sneden kramiekbrood kervel voor de afwerking rode bessen voor de afwerking (facultatief)1. Snij de ganzenlever in stukken. Laat ze in de room smelten op zacht vuur. Giet de bereiding in een s... bekijk recept »

Bistrosalade met kalkoenfilet

4 el olijfolie 850 g krielaardappeltjes 500 g kalkoenfilet 1 tl paprikapoeder zout en peper 300 g sperziebonen schoongemaakt 250 g peultjes 1 rode ui in halve ringen 2 citroenen 2 tl kappertjes 20 g kervelVerhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfo... bekijk recept »

Geitenkaas met ham en zoete aardappel

120 g geitenkaasjes (crottin de Chavignol) 500 g zoete aardappelen 2 sneden ambachtelijke ham taste of Inspirations 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel witte wijnazijn 2 eetlepels honing een beetje gemengde sla handvol kervel peper zout1. Schil de zoete... bekijk recept »

Spiegelei met groene aspergepunten

20 g boter 40 cl dikke verse room 4 eieren 1 eiwit enkele takjes kervel 40 g geraspte parmezaan 16 groene asperges1. Laat de asperges 10 min. stomen en dompel ze dan onmiddellijk in een grote slakom met water en ijsblokjes. 2. Verwarm de oven voor o... bekijk recept »

Pagina 2 van 100