Recepten met kervel

1000 recepten met kervel

Kervel

Kervel Kervel heeft een frisse smaak, die een combinatie is van peterselie en anijs.

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab

4 bladerdeeggebakjes 50 g boter 100 g cantharellen cayennepeper 1 eetlepel gehakte kervel 100 g grijze garnalen 75 g krab (in blik) 2 cl Pineau des Charentes 10 cl room 1 sjalot 10 cl visfond zout, peper1. Verkruimel het krabvlees. 2. Reinig zorgvuld... bekijk recept »

Mozzarella met kruim van pijnboompitten en tomatenjam

500 g snoeptomatenmix 4 el extra vierge olijfolie 65 g pijnboompitten 300 g buffelmozzarella mini 135 g hazelnootpasta (notenpasta) 15 g basilicum 100 g kervel 40 g rucola1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Halveer voor de tomatenja... bekijk recept »

Salade van King Crab met mayonaise, ansjovis en groene sla

2 ansjovisfiles, fijngesneden 8 groene asperges, geschild, beetgaar gekookt en in stukken gesneden 1 bosje kervel 2 blikjes King Crab, uitgelekt 1,5 dl mayonaise 1 theelepel olijfolie 1 zakje sla of waterkers 8 witte asperges, geschild, beetgaar geko... bekijk recept »

Soep met bier en mosselen

75 cl blond bier (pils) 100 g boter 100 g dikke room 2 eidooiers 1 groene seldervoet 2 kg mosselen (grote, van het type jumbo), 1 eetlepel tarwemeel 50 g verse kervel1. Pel de uien en maak de selder schoon. Laat ze gedurende 10 minuten in 50 g warme ... bekijk recept »

Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten

6 sneetjes peperkoek 6 ronde plakjes ganzenlever 1 vijg 20 g pistachenoten 20 g Speculaas 6 takjes kervel1. Maak met een snijvorm een cirkel van peperkoek ter grootte van een plakje ganzenlever. 2. Snij de vijg in 6 kwartjes. Leg de ganzenlever op de... bekijk recept »

Gebakken vegetarische pensen met appels, noten en Luikse siroop

2 appels 2 eetlepels arachideolie 20 cl droge witte wijn 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen kervel voor de afwerking 100 g Luikse siroop peper 4 Quorn pensen 50 g walnoten1. Doe de Luikse siroop, de witte wijn en het expres... bekijk recept »

Slavelouté met kervel en belegde blini’s

bieslook voor de afwerking 20 g boter 15 dl kippenbouillon 4 kropsla 24 miniblini's 25 cl opklopbare room peper en zout 4 preistengels 120 g zachte geitenkaas 60 g zalmeitjes 1. Was de sla. Hak de kroppen grof in 2. Haal er de kern uit en hak fijn.... bekijk recept »

Slaatje van zalm en artisjokken

4 artisjokbodems (in blik) takje bieslook 4 eetlepels extra zuivere olijfolie 1 gele paprika 1 limoen plukje kervel 1 rode lollo-salade 400 g verse zalmfilets1. Snij de zalm in stukken. Laat de artisjokken grondig uitlekken en snij ze in kwartjes. Wa... bekijk recept »

Eendenborst met sherrypruimen

6 gewelde pruimen zonder pit 1 el droge sherry 125 g gerookte eendenborstfilet (pakje) 4 el cranberrycompote 6 takjes kervel1. Halveer de pruimen. Leg de pruimen met de snijkant naar boven tegen elkaar aan, rangschik en besprenkel met sh... bekijk recept »

Mousseline met carpaccio van asperges

1 eetlepel balsamicoazijn 1 bundel Mechelse asperges 3 snuifjes cayennepeper 1 dunne plakjes rauwe ham (bv. Bayonne) enkele takjes kervel, voor de afwerking 2 snuifjes geraspte nootmuskaat 5 groene asperges 2 eetlepels olijfolie peper en zout 20 cl r... bekijk recept »

Pagina 1 van 100