Recepten met kardemom

381 recepten met kardemom

Kardemom

Kardemom Kardemom zijn peultjes met daarin kleine donkere zaadjes. Die zaadjes kunnen in zijn geheel of gemalen gegeten worden. De smaak van de zaden is citroenachtig, licht floraal, met een vleugje eucalyptus.

Omgekeerde bananentaart

100 g boter 200 g lichtbruine basterdsuiker 50 g pecannoten 4 bananen 1 tl kardemom 125 g zelfrijzend bakmeel 2 eieren 50 ml melk1. Vet een bakvorm in met wat boter. Doe 30 g boter en 50 g suiker in een steelpan en laat op laag vuur sme... bekijk recept »

Petitfours met koffie en marsepein

4 eieren 100 g fijne kristalsuiker ½ tl zout 100 g zelfrijzend bakmeel 95 g gepelde (ongezouten) pistachenootjes 150 g boter 150 g poedersuiker 1 stick espressopoeder 1 tl gemalen kardemom 250 g blanke marsepein1. Verwarm de ov... bekijk recept »

Ras el Hanout

1 el piment korrels 1 el gedroogde bosbessen 1 el kardemom 2 stuks pijpkaneel 1 tl kruidnagel 1 el geelwortel 1 el gemberpoeder 1 tl foelie 1 tl nootmuskaatpoeder 1 tl zwarte peperkorrels 1 el ko... bekijk recept »

Spekkoek met pisangroom

12 eieren 300 g boter 8 g vanillesuiker (zakje à 8 g) 125 g witte basterdsuiker 150 g bloem 2 tl gemalen kardemom 4 el gemalen kaneel 2 tl gemalen nootmuskaat 2 tl gemalen kruidnagel 125 g donkerbruine basterdsuiker 1 mespunt... bekijk recept »

Gegrilde entrecote met kardemomboter en stoofpeertjes

100 gr boter (zacht) 1 sinaasappel (schoongeboend) 1 theelepel kardemom (gemalen) 1 pot halve peren op siroop (350 gr) 2 x 2 stuks entrecotes 1/2 eetlepel balsamicoazijn 2 eetlepels olijfolie handjevol basilicumblaad... bekijk recept »

Nectarinecheesecake met dadel-notenbodem

25 g boter 125 g dadels (zak 250 g) 300 g gezouten notenmix met pistaches (bakje 150 g) 1 sinaasappel (schoongeboend) 185 g zuivelspread naturel (Philadelphia) 6 el agavesiroop 2 tl kardemompoeder 250 ml slagroom 3... bekijk recept »

Tarte tatin van witlof

5 stronken witlof ½ tl kardemom 10 g rietsuiker 50 g boter 1 pakje bladerdeeg vers (270 g)1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de stronken witlof in de lengte doormidden en verwijder de harde witte kern en de onderkant. 2. Plaat... bekijk recept »

Haantje & cappuccino van wortelen met kardemom

2 eetlepels boter enkele blaadjes rucola 2 haantjes 1 koffielepel kardemompeulen 1 eetlepel olijfolie 1 koffielepel poedersuiker 16 primeurwortelen 3 eetlepels room 2 dl wortelsap zout en peper1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de haantjes (o... bekijk recept »

Meloensalade met rauwe ham

¼ watermeloen ½ cantaloupemeloen ½ galiameloen 2 eetlepels vloeibare honing 2 eetlepels citroensap ½ theelepel kardemom 200 g Galliaham (of Coburgerham) 1 bakje blauwe bessen (150 g)1. Pitjes uit meloenen v... bekijk recept »

Zeewolf met kardemomsaus

1 sinaasappel 3 maal 200 g zeewolffilet (in 4 gelijke stukken) versgemalen zwarte peper 1 el custardpoeder (of 1 el maizena met 1 tl vanillesuiker) 250 ml slagroom 50 g boter 1 sjalot (gesnipperd) 1 tl gemalen kardemom ... bekijk recept »

Pagina 7 van 39