Recepten met kaneel

1000 recepten met kaneel

Kaneel

Kaneel Kaneel is de binnenste laag van de bruine bast van de 'kaneelboom'. De bast krijgt vanzelf zijn ronde vormen door het drogingsproces. De smaak is heel bekend; warm, zoethoutachtig met lichte toetsen van citrus.

Appel- of perenpannenkoekjes

3 appels (en/of peren) 200 g pannenkoekenmix (pak a 400 g) 400 ml melk 1 ei 50 g boter suiker kaneelpoeder1. Appels en/of peren schillen en vanaf steeltje in totaal 12 dikke plakken van fruit snijden (zo blijft vorm van vrucht m... bekijk recept »

Marokkaanse balletjes met knoflooksaus

30 g couscous 250 g rundergehakt 1 sjalot (fijngehakt) 1 teentje knoflook (fijngehakt) 2 eetlepels verse munt (in reepjes) mespunt kaneel cayennepeper 150 ml knoflooksaus1. Couscous 5 min. in 50 ml kokend water wellen. In... bekijk recept »

Kersenpannenkoekjes

1 flesje pannenkoekenmix (naturel (100 g)) 200 ml halfvolle melk 1/2 potje kersen (zonder pit op siroop (a 350 g), uitgelekt) 1/2 tl gemalen kaneel 1 zakje vanillesuiker (8 g) boter1. Bereid de pannenkoekenmix met de melk vol... bekijk recept »

Kikkererwtensoep met spinazie en yoghurt

3 el olijfolie 1 rode ui (fijngesnipperd) 2 teentjes knoflook 6 zongedroogde tomaten in olie (in reepjes) 300 g panklare spinazie 1 blik kikkererwten (400 g) ¼ tl kaneel 2 kruidenbouillontabletten (verkruimeld) ... bekijk recept »

Couscous met kaneel en rozijnen

1 ui 1 teen knoflook 3 el peterselie 4 el olijfolie 1 tl gemalen kaneel 250 g cherrytomaten 300 g couscous 300 ml groentebouillon (van tablet) 100 g rozijnen1. Snipper de ui. Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Verhit de hel... bekijk recept »

Wentelpuntjes      

1 ei 200 ml melk 4 sneetjes suikerbrood (zonder korst) 50 g roomboter 1 theelepel kaneel1. Klop in een diep bord het ei los en roer de melk erdoor. Snijd de sneetjes suikerbrood diagonaal door. Verhit in een grote koekenpan met antiaanba... bekijk recept »

Pastiera Napoletana (Napolitaanse paastaart)

3 citroenen 8 eieren 175 g boter 2 mespunten kaneel 150 g risottorijst 500 ml melk 350 g bloem 375 g kristalsuiker 2 sinaasappels 500 g ricotta (verse kaas) 8 g vanillesuiker 2 el sukade 2 el poedersuiker1. Boen de citro... bekijk recept »

Appelpannenkoeken

200 g mix voor viergranen pannenkoeken (pak a 400 g) 450 ml melk 1 ei 2 appels 2 theelepels kaneel 50 g blanke rozijnen 25 g boter of margarine poedersuiker1. Pannenkoekmix in kom doen en al roerend met garde melk toevoegen. Ei erd... bekijk recept »

Kippenpastei

2 pakjes filobladerdeeg (diepvries) 1 grote kip 2 uien 1 dl olie 1 theelepel gemberpoeder 1 envelopje saffraan zout 1 theelepel zwarte peper 1 kaneelstokje 1 zakje verse peterselie (30 g) 6 zakjes garneeramandelen (... bekijk recept »

Broodschotel met appel

4 sneetjes rozijnenbrood 1 appel (bijvoorbeeld braeburn) 1 ei 250 ml slagroom 2 zakjes vanillesuiker 1 theelepel kaneel1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Sneetjes rozijnenbrood twee keer schuin doorsnijden, zodat vier driehoekjes ontstaa... bekijk recept »

Pagina 4 van 100