Recepten met foelie

398 recepten met foelie

Foelie

Foelie Foelie is het omhulsel (zogenoemde zaadrok) van de nootmuskaat. Het heeft een warm, aromatisch, fijne en subtiele smaak met een citroenachtige zoetheid en een zeer krachtige bitterheid.

Vossebessensaus

250 g vossebessen of cranberries 1.5 dl water, circa 150 g suiker 1/2 tl gemalen foelie, desgewenst zout en peper, klontje boterDoe de vossebessen met het water in een steelpan en laat circa 10 minuten koken tot de bessen zacht zijn Voeg suiker naar ... bekijk recept »

Uiensoep Van Jacqueline

Uienkippenbouillon,paar kleine stukjes foelie,1/2 tl thijmzout en peper. Uien in boter of olie zachtjes smoren, bouillon erbij en de stukjes foelie en de tijm. Zachtjes door laten koken, nog even proeven en op smaak maken met zout en peper. bekijk recept »

Semur babi

250 gr varkensvlees 1 ui 1 teentje knoflook 2 bolletjes gember 1 eetl kruidenazijn 1/4 citroen 1 eetl gembersiroop 1 eetl ketjap Nootmuskaat Gemalen foelie Peper Zout Snijd het vlees in flinke dobbelstenen en kruid het met peper, zout, nootmuskaat e... bekijk recept »

Speculaaskruiden 2

30 gr kaneel 10 gr geraspte nootmuskaat 10 gr gemalen foelie 10 gr gemalen kruidnagelen Gebruik ± 10 gr speculaaskruiden op 250-300 gr bloem Recepten voor sinterklaas Recept - Speculaaskruiden 2 Speculaaskruiden 2 Ingrediënten 30 gr kane... bekijk recept »

Babi Krakatau (gestoofd varkensvlees)

1 kg varkensvlees in grote stukken gesneden 2 grote fijngesneden uien 3 fijngesneden teentjes knoflook 1/2 tl djahé 1/2 tl peper 1/2 tl kruidnagelpoeder 1/2 tl foelie 1/2 tl citroensap Zout Olie Kook de stukken vlees met wat zout bijna gaar e... bekijk recept »

Runder- en wildbouillon

500 gram runder poulet 1 stuk mergpijp of 500 gr. afsnijdsels van wild 6 jeneverbessen 2 teentjes knoflook Ui Prei Wortel Bleekselderij 1 takje tijm 1 blaadje laurier 1 kruidnagel 1 stukje foelie Enkele takjes peterselie Het vlees in een grote pan l... bekijk recept »

Snorrepotje

500 gr kalfsvlees 1 kalfsnier 100 gr kalfslever 1 kalfstong Zout 2 gesnipperde uien Witte peper 50 gr boter 2 deciliter bouillon 1/2 dl wijnazijn 2 stukjes foelie 4 tomaten in partjes Snijd het kalfsvlees in plakjes en bestrooi deze met zout Kook he... bekijk recept »

Twaalf Apostelen Soep

1/2 l krachtige vis- en 1/2 l kippenbouillon (zelf maken is veel lekk.........)30 g boter30 g gerookt spek of bacon in blokjes150 g in reepjes gesneden meervalfilet12 soorten groenten i blokjes/ringetjes gesneden. Vank elk 50 gramm: aardappelpreiwint... bekijk recept »

Rusland: Paddestoelballetjes

1,5 kg champignons of eekhoorntjesbroodkokend water6 ansjovisfilets2 gesnipperde uien4 eieren3 dl slagroomfoelie300 g (ge)droog(d) witbrood100 g boterzoutpeper Voorbereiding Maak de paddestoelen schoon en was ze. Giet er kokend water overheenlaat ze ... bekijk recept »

Sucadelappen Van Tante Wil

5 eetl. olijfolie400 gr. sucadelappen4 sjalotjes2 teentjes knoflook2 stukjes foelie5 kruidnagelen5 dl. rode wijn8 worteltjes1 courgette,zout en peper Voorbereiding Schrap de worteltjes en snijd ze in schuine stukkenwas de courgette en snijd deze in p... bekijk recept »

Pagina 6 van 40