Recepten met foelie

398 recepten met foelie

Foelie

Foelie Foelie is het omhulsel (zogenoemde zaadrok) van de nootmuskaat. Het heeft een warm, aromatisch, fijne en subtiele smaak met een citroenachtige zoetheid en een zeer krachtige bitterheid.

Noorwegen: Aardappelballetjes

1 kop kokend water1 kop droge instant-aardappelpuree8 ansjovisfilets uit blik (zeer fijn gehakt)1 el bloem1 el gehakte peterselie1/2 tl zout1/2 tl mosterdpoeder1/4 tl peper1/8 tl foelie1 eidooier1 kop broodkruimelsolie om te frituren Hulpmiddelen Fr... bekijk recept »

Victoriasoep

1 3/4 liter kalfsbouillon 200 gram parelgort 2 uien stukje foelie 1/4 dl koffieroom. Bereidingswijze Laat de kalfsbouillon met de gortde niet gesneden uien en de foelie 2 uur op een laag vuur koken. Zeef de soepschep 4-5 eetlepels van de uitgezee... bekijk recept »

Macaroni Met Vruchten

Ca 350 gr macaroni 350gr varkensvlees 50 gr boter 1 flinke ui 3 tomaten zout/peper 1 tl kerriepoeder 1/2 kaneelstokjestukje foelie 1 perzik,1 appel3 pruimen,25 gr rozijnen 1/2paprika maizena Het vlees bruin bakken en op het laatst de uiringen meefru... bekijk recept »

Konijn met chutney

4 konijnenbouten Zout Peper Tijm 60 gram boter 4 eierdooiers Bouillon 400 gram rijst Foelie Chutney Wrijf de bouten in met peper, zout en tijm Verhit de boter en bak de bouten mooi bruin Voeg wat koude boter toe en sluit dan de pan Laat het vlees in... bekijk recept »

Pompoensoep

4 eetlepels olijfolie1 ui grof gesnipperd1 pompoen in blokken2 winterwortels geschrapt, in plakken2 appels geschild, in vierenstukje foelie of mespunt nootmuskaat1 liter groente- of kruidenbouillon3 eetlepels gehakte (platte) peterselie of verse spin... bekijk recept »

Uiensoep Van Jacqueline

Uienkippenbouillon,paar kleine stukjes foelie,1/2 tl thijmzout en peper. Uien in boter of olie zachtjes smoren, bouillon erbij en de stukjes foelie en de tijm. Zachtjes door laten koken, nog even proeven en op smaak maken met zout en peper. bekijk recept »

Vossebessensaus

250 g vossebessen of cranberries 1.5 dl water, circa 150 g suiker 1/2 tl gemalen foelie, desgewenst zout en peper, klontje boterDoe de vossebessen met het water in een steelpan en laat circa 10 minuten koken tot de bessen zacht zijn Voeg suiker naar ... bekijk recept »

Ierse Preisoep Met Havermeel

-125 g schoongemaakte en gehakte prei -30 g havermeel -1/2 liter groentebouillon -15 g boter -zout en peper -gemalen foelie -1 th lepel gehakte peterselie -breng de bouillon met de boter aan de kook en roer het havermeel erin -hou aan de kook en voeg... bekijk recept »

Bruidsduiven

3 jongemalse duiven of piepkuikenssap van 1 citroen3 el arachide- of zonnebloemoliezout en peper75 g amandelen (geroosterd of gebakken en grof gehakt) om te garnerenVoor de vulling:1 grof gehakte ui4 el zonnebloemolie500 g runder- of kalfsgehakt350 g... bekijk recept »

Mariekerkse Vla

1 liter melk, 1 peperkoek (500 gram) 250 gr kandijsuiker, 200 gr rozijnen, snuifje foelie 1 a 2 soeplepels poederkaneel, 5 afgestreken soeplepels bloem, kandijsiroop Melk lauw maken, gesneden peperkoek in melk brokkelen,alles mengen.Dan volgende ingr... bekijk recept »

Pagina 5 van 40