Recepten met kapucijners

137 recepten met kapucijners

Kapucijners

Kapucijners Kapucijners met spek: kan het Hollandser? Verse kapucijners worden onrijp geoogst waardoor ze een zoetige smaak hebben. De suikers in de zaden zijn dan namelijk nog niet omgezet in zetmeel. Daardoor komt de voedingswaarde van kapucijners overeen met die van groente. De peul van kapucijners herken je aan de blauwpaarse kleur, de zaden in de peul zien eruit als bruin-groene erwten. Eet kapucijners niet rauw. Er komt van nature een giftige stof in voor die door koken onwerkzaam wordt.
Haal verse erwten uit de peul en kook ze in ca. 10 minuten gaar. Voor 200 g gekookte kapucijners heb je zo’n 500 tot 700 g peulen nodig.
Laat gedroogde kapucijners eerst gedurende 8 – 12 uur weken in ruim water. Kook ze vervolgens 1 – 2 uur in het weekwater. De weektijden zijn afhankelijk van de leeftijd van de kapucijners: hoe ouder de kapucijners, hoe langer de benodigde weektijd.
+ lees meer

Kapucijners Met Vruchten En Kerriesaus

250 g kapucijnerszout2 uien25 g margarine2 augurken3 schijven ananas1 banaan, kerriemespuntje sambal15 g bloem3 dl waterhalve tablet kruidenbouillonketjap, ananassap Snipper de uien en fruit een daarvan in de helft van de margarine in een ruime pan o... bekijk recept »

Kapucijners In Roomsaus

2 kg verse kapucijners zout 1 ui 10 g boter of margarine peper 2 eetlepels bloem peper 1 dl bouillon 1 dl koffieroom of kookroom peterselie Schep de kapucijners door de saus en warm het geheel goed door. Maak het gerecht op smaak met peper, zout en k... bekijk recept »

Kapucijners Met Verschillende Soorten Spek

1 pot kapucijners 2 augurken 1 potje piccalilly mosterd naar keuze 2 eetl. zure uitjes 2 uien 40 g boter 200 g vers vetspekin plakken gesneden van 2 mm dik 100 g ontbijtspekdun gesneden 500 g voorgekookte krielaardappeltjes 2 theel. verse tijmblaadj... bekijk recept »

Kapucijners

250 gr. Zeeuws spek in blokjes. 2 grote uien gesnipperd. 1 groot blik kapucijners (500 gr.). zout. suikerstroop. Roer de kapucijners samen met de boter door de spek en ui. Laat ze nog 10 min. doorwarmen met het deksel op de pan, roer af en toe om. bekijk recept »

Kapucijners Met Spek-stroopsaus

300 g kapucijners1 kleine ui1 el boter of margarine150 g rookspek1 el bloem2 el azijn1 el stroop Kook de kapucijners in het weekvocht gaar in plm. 1.1/2 uur.Snipper intussen de ui en snijd het spek in smalle reepjes.Laat de boter heet worden en bak h... bekijk recept »

Verse Kapucijners

2 kilo kapucijners zout boter mosterd. Giet het resterende water af en schud er een klont boter en 1 theelepel mosterd door. bekijk recept »

Kapucijners Met Spek En Tafelzuur

400 gram gedroogde kapucijners zout 500 gram vet spek 1 ui enkele augurken zilveruitjes mosterd. Snijd het spek in plakken, bak het knapperig en leg het op een verwarmde schaaltje. Snipper de ui en bak de snippers in het spekvet. Schep ze uit d... bekijk recept »

Kapucijners Met Kip En Groenten

300 gram gedroogde kapucijners 1/2 blik sperziebonen pakje kapucijnermix 200 gram winterwortel 400 gram kipfilet 60 gram boter peper zout. Bak de kipfilet op een hoog vuur gaar en bruin in de boter. Laat de kapucijnermix volgens de gebruiksaan... bekijk recept »

Kapucijners Gekookt

400 gram gedroogde kapucijners boter zout. Voorbereiding Zet de kapucijners een dag van te voren in de week in ruim water met 25 gram zout per liter. Vervang het water door verszonder zouten kook de kapucijners in ongeveer 1 uur gaar. Bereidingswij... bekijk recept »

Kapucijners met appelrelish

340 gram jonge kapucijners (pot of blik)2 eetlepel arachideolie2 uien (gesnipperd)1 theelepel chilipoeder of paprikapoeder150 gram ontbijtspek in plakjeszoutversgemalen pepervoor de appelrelish:2 appels geschild, in miniblokjes50 milliliter appelsap5... bekijk recept »

Pagina 6 van 14