Recepten met botersla

75 recepten met botersla

Botersla

Botersla Salanova is een zogenaamde multi-leaf sla. Dat betekent dat een krop Salanova wel twee tot vier keer meer bladeren bevat dan gewone sla. Daarnaast zijn de blaadjes nagenoeg even groot en hebben ze dezelfde vorm. Salanova heeft dus een compacte en volle krop. Salanova koop je met de kluit nog aan de krop. Daardoor blijft de sla langer vers. Er zijn verschillende varianten te koop waarvan de Salanova Groen (groene botersla) en Salanova Rood (rode botersla) waarschijnlijk het meest bekend zijn. De blaadjes zijn mals en zacht van smaak. Door één keer te snijden, valt de sla uiteen en heb je bladeren van gelijke grootte. Dat snijden gaat gemakkelijk met de daarvoor ontwikkelde boor, maar zelfs met een appelboor lukt het meestal wel. Zo klein is de stronk. Ook kun je bijvoorbeeld de helft van de bladeren gemakkelijk van de stronk snijden, of de paar blaadjes die je nodig hebt ‘plukken’. + lees meer

Schnitzelrolletjes met sla en ovenaardappels

1 kilogram aardappelen geschildof schoongeboend, in parten6 eetlepel olijfoliezout en versgemalen peper1 eetlepel gehakte verse rozemarijn of 1 eetl. gedroogd4 ongepaneerde schnitzels100 gram bacon of ontbijtspek1 kropje botersla blad iets kleiner ge... bekijk recept »

Biefstuk met balsamicojus en groene groenteschotel

4 biefstukken van ca. 150 g per stuk3 teentjes knoflook, geperstzoutversgemalen peper150 g peultjes100 g haricots verts1 krop botersla1 citroen250 g diepvriesdoperwten4 eetl. olijfolie100 g hamreepjesenkele blaadjes munt50 ml vleesbouillon of fond2 e... bekijk recept »

Geitenkaasburger met aubergine en courgette

4 plakken stevige geitenkaas, ca. 1,5 cm4 eetl. bloemzoutversgemalen peper3 eieren, geklutst75 g fijn broodkruim4 plakken aubergine, 1 cm dik8 plakken courgette, 1 cm dikarachide- of zonnebloemolieblaadjes botersla of gemengde bladsla2 eetl. olijfoli... bekijk recept »

Kipsalade met asperges en kiwi

3 citroenen500 g kipfilet, in repen6 eetl. olijfoliezoutversgemalen peper1 theel. kerriepoeder2 teentjes knoflook, geperst1 bosje groene asperges (ca. 250 g)1 eetl. honing1 theel. mosterd1 krop botersla1 bakje cherry-/kerstomaten, gehalveerd4 kiw... bekijk recept »

Spaghetti Quattro Formaggi met kerstomaatjes

200 g spaghetti 3 el pijnboompitjes 1 krop botersla 250 g kerstomaatjes 1 el Bertolli Bakken en Braden Vloeibaar 1 pot (255 g) Bertolli Pastasaus Quattro Formaggi 3 el Bertolli Extra Vergine Olijfolie 1 el balsamicoazijn 2 takjes basilicum 1. Koo... bekijk recept »

Pagina 8 van 8