Recepten met botersla

75 recepten met botersla

Botersla

Botersla Salanova is een zogenaamde multi-leaf sla. Dat betekent dat een krop Salanova wel twee tot vier keer meer bladeren bevat dan gewone sla. Daarnaast zijn de blaadjes nagenoeg even groot en hebben ze dezelfde vorm. Salanova heeft dus een compacte en volle krop. Salanova koop je met de kluit nog aan de krop. Daardoor blijft de sla langer vers. Er zijn verschillende varianten te koop waarvan de Salanova Groen (groene botersla) en Salanova Rood (rode botersla) waarschijnlijk het meest bekend zijn. De blaadjes zijn mals en zacht van smaak. Door één keer te snijden, valt de sla uiteen en heb je bladeren van gelijke grootte. Dat snijden gaat gemakkelijk met de daarvoor ontwikkelde boor, maar zelfs met een appelboor lukt het meestal wel. Zo klein is de stronk. Ook kun je bijvoorbeeld de helft van de bladeren gemakkelijk van de stronk snijden, of de paar blaadjes die je nodig hebt ‘plukken’. + lees meer

Ricotta Walnoot Tortellini En Zalm Op Een Kruidig Bedje

- 2 stukken zalmfilet (250gr) - sesamolie - 1 pak tortellini gevuld met ricotta en walnoten - rucola (50gr) - alfalfa (50gr) - 2 handjes waterkers - 1 zak botersla - 1 citroen voor de dressing: - 1/2 tl mosterd - 1/2 tl mierikswortel - 1eetl framboz... bekijk recept »

Sandwich Zalm Met Eiersalade En Nanchochips

1 half casino witbrood 200 gr zalmplakjes 1 bakje eiersalade met bieslook 1 zak botersla 1 zak paprika nanchochips 1 halve komkommer Snijd de korstjes van de boterhammen. Leg een boterham op een bord en smeer daar eiersalade op, leg er dan wat komkom... bekijk recept »

Zomers Soepje, Koud In De Zomer Of Warm In De Winter!

2 el. Olijfolie 1 middelgrote ui 150 g aardappelen 750 ml water 175 ml melk 1 groente bouillon tablet 1 flinke krop botersla (of neem ong. 1 pond spinazie) 125 g Jarlsbergkaas (indien niet verkrijgbaar Leerdammer) 6 el slagroom of Crème Fraiche... bekijk recept »

Snelle Italiaanse Boterham

2 bruine of volkoren boterhammen- 2 a 3 lepels tomatentapenade- 2 plakjes salami- handje pijnboompitten- Italiaanse kruiden- paar blaadjes botersla of rucola Bereidingswijze Rooster de boterhammen. Besmeer ze dik met tapenade. Beleg 1 boterham met sl... bekijk recept »

krab met gruyère, komkommersalade

150 g gruyère 1 blik krab komkommer marinade: 4 el mayonaise 2 el magere franse kwark 2 tl tomatenketchup 1 tl fijne tafelsuiker 1 tl citroensap dille zout en witte peper naar eigen smaak 100 g botersla Snijd de kaas in grove reepjes, laat de krab go... bekijk recept »

haring met walnootciabatta

4 haringen 2 groene appels 125 gr verse kruidenroomkaas 100 gr botersla 1 grote of 4 kleine voorgebakken walnootciabatta’s 3 el sherry (medium dry) 1 tl wijnazijn De oven verwarmen en de ciabatta’s afbakken volgens de gebruiksaanwijzing. De haring in... bekijk recept »

Herfstsalade Met Gebakken Geitenkaas & Zoete Stoofpeer

1 zakje botersla 4 plakken zachte geitenkaas 1 pak ontbijtspek 75 ml notenolie 1 theelepel Dijonmosterd 1 geraspte schil en sap sinaasappel 1 eetlepel citroensap 75 gr geroosterde walnoten 4 gestoofde peertjes 2 plakken bladerdeeg Honing 1 dag va... bekijk recept »

Geitenkaasmousse

2 tenen knoflook 400 gr zachte geitenkaas 150 gr magere kwark 1 eetlepel citroensap 30 gr blanke amandelen Zout Peper 1 zak botersla Vloeibare honing Bereidingswijze Mix de geitenkaas met het citroensap door de kwark. Rooster de amandelen kort in een... bekijk recept »

Gezonde Groente-kiploempia's

50 gr so-oen (glasvermicelli) 400 gr gepocheerde kipfilet 1 winterwortel 60 gr taugé 75 gr komkommer 15 gr grofgehakte verse koriander 15 gr grofgehakte verse munt 2 el zoete chilisaus 2 el limoensap 2 tl nam plaa (thaise vissaus) 12 blaadjes b... bekijk recept »

Spaghetti Quattro Formaggi met kerstomaatjes

200 g spaghetti 3 el pijnboompitjes 1 krop botersla 250 g kerstomaatjes 1 el Bertolli Bakken en Braden Vloeibaar 1 pot (255 g) Bertolli Pastasaus Quattro Formaggi 3 el Bertolli Extra Vergine Olijfolie 1 el balsamicoazijn 2 takjes basilicum 1. Koo... bekijk recept »

Pagina 7 van 8