Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Blini's met zure room, bietjes en zalm

250 ml halfvolle melk (biologisch) 1/2 zakje instant gist (a 7 g) 200 g bloem (biologisch) 2 eieren (biologisch) 1 tl suiker (biologisch) 60 g boter (biologisch) 1 bakje bieslook (25 g) 1 bakje dille&n... bekijk recept »

Kabeljauwschotel met spekjes

1 duopakje magere spekblokjes (ca. 250 g) 3 uien 1 zakje verse bieslook (25 g) 1 schaaltje kabeljauwfilet (ca. 250 g) boter of margarine om in te vetten 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 125 ml slagroom1. Oven voorve... bekijk recept »

Bloemkoolpuree met bieslook

1 aardappel (kruimig, geschild) 600 g bloemkoolroosjes 15 g bieslook 4 el geslagen room (23 % vet)1. Snijd de aardappel in heel kleine stukjes. Kook de bloemkoolroosjes en aardappel in water met zout in ca. 10 min. gaar. 2. Knip ca. 1... bekijk recept »

Garnalen-avocado

2 eetrijpe avocado's 125 ml zure room (bekertje) 2 el limoensap (flesje à 115 ml) 5 takjes dille 10 sprietjes bieslook 200 g Hollandse garnalen (bakje à 100 g)1. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en sche... bekijk recept »

Noten-paddenstoelenbrood

1 vega noten-paddenstoelenbrood (Feestfavoriet) 20 g platte peterselie 1 bakje cressmint anijs (Feestfavoriet) 12½ g bieslook 1 persmandarijn 2 tl gedroogde dragon 80 g jonge bladsla met veldsla 1 el truffelolie 50 g Pa... bekijk recept »

Tonijn met doperwtjes, citroen en bieslook

3 eetlepels (olijf)olie 1 zak aardappelpartjes (425 g) 2 uien 2 teentjes knoflook 1 kleine citroen 1 pak doperwtjes (diepvries, extra fijn, 450 g) 2 theelepels suiker 1 flesje kookroom (light, 250 ml) 1 pakje tonijnstea... bekijk recept »

Salade met krieltjes

500 g krieltjes (in de schil) 4 eetlepels mayonaise 4 eetlepels yoghurt citroensap ½ bakje verse bieslook (fijngesneden)1. Kook een pond krieltjes in de schil en snijd ze in stukken. Roer 4 el mayonaise en 4 el yoghurt door elk... bekijk recept »

Gegrilde asperges met Parmezaanse kaas

500 g groene asperges 1 bosje radijsjes 1 teentje knoflook 1 bosje bieslook 1 el kappertjes 50 g boter 1  rode ui 100 g parmaham 50 g Parmezaanse kaas Steek de kolen van de barbecue aan en laat de barbecue... bekijk recept »

Blini's met zalm

2 el crème fraîche 1 tl mierikswortel 16 blini's* (duopak) 13 bieslook (bakje à 25 g) 100 g gerookte zalm1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Roer de crème fraîche los met de mierikswortel. 2. Verwarm de blini's ca. 5 min. in de oven.... bekijk recept »

Romige bloemkoolsoep met champignonlaagje

1 bloemkool 150 g kastanjechampignons 3 eetlepels boter ½ bospaddenstoelen-bouillontablet 1 pakje roomkaas naturel (100 g) ½ zakje verse bieslook (a 25 g)1. Bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen, stronken in stukj... bekijk recept »

Pagina 7 van 100