Recepten voor bieslook

1000 recepten voor bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten.

Receptenzoeker

Courgette met zuivelspread

1 courgette olijfolie ½ bakje zuivelspread (bieslook light (a 150 g)) 3 el verse bieslook (fijngesneden)1. Snijd de courgette in de lengte in zo dun mogelijke plakken. Bestrijk deze met een dun laagje olijfolie en bestrooi met pe... bekijk recept »

Aardappelsalade met bleekselderij

½ kg aardappels (vastkokend) 3 stengels bleekselderij 1 beker zure room (125 ml) ½ citroen (geperst) 2 sjalotjes (gesnipperd) 1 bakje bieslook ((25 g), fijngesnipperd)1. Boen de aardappelen schoon en snijd... bekijk recept »

Zomerstamppotje met veldsla en romaatjes

1½ kg kruimige aardappels zout 1 bakje romaatjes (kleine tomaatjes) (250 g) ½ zakje verse bieslook (à 25 g) 2 zakken veldsla (à 75 g) 1 bekertje crème fraîche (125 ml) (versgemalen) peper nootmuskaat 1 ba... bekijk recept »

Witlofschuitjes

2 struikjes witlof 50 g roquefort (kaas) 1/2 bakje Hollandse garnalen (a 100 g) 1/3 zakje verse bieslook (a 25 g)1. Haal alle witlofblaadjes los van de stronk. Verbrokkel de kaas en verdeel deze over de blaadjes. Leg op de kaas e... bekijk recept »

Kruidige aardappelsalade

1 kg vastkokende aardappelen 1 sjalot 1 el verse bieslook 1 el verse peterselie 1 el verse tijm 2 el mayonaise 150 ml Griekse yoghurt1. Snijd de aardappelen in plakken van ca. 1/2 cm en kook in 12-15 min. gaar. Snipper de sjalot. Snijd de... bekijk recept »

Tuinerwtenbavarois

8 sneden witbrood (ontkorst) 100 g amandelen (gepeld) 5 eetlepels boter (gesmolten) 400 g tuinerwten (vers) 2 bekertjes crème fraîche (light (a 125 ml)) 6 blaadjes witte gelatine 1 bakje Hollandse garnalen (1... bekijk recept »

Kabeljauwhaasje met pistousaus en puree met bieslook

150 g groene tapenade 10 cl olijfolie 4 porties kabeljauwhaasje 4 tomaten 800 g puree met bieslook “Wout Bru” 1 handvol basilicumblaadjes 2 cl wijnazijn peper en zout1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. 2. Smeer een ovenschaal in met olijfolie e... bekijk recept »

Artisjokbodems met grijze garnalen

360 g artisjokbodems (bokaal, nettogewicht uitgelekt) 3 eetlepels bieslook, gesnipperd bieslook voor de afwerking 0,5 citroen (het sap) 200 g grijze garnalen 3 eetlepels lente-uitjes, fijngesnipperd 4 keer een handvol gemengde sla naar keuze 2 eetlep... bekijk recept »

Stamppot met spitskool, gebakken salami en tomaat

1½ kilo kruimige aardappels zout 600 g panklare spitskool 1 ui 500 g salami (stuk) 4 tomaten 1 zakje verse bieslook (25 g) 1 eetlepel olijfolie 1 dl melk (versgemalen) peper1. Aardappels schillen, in stukken snijden e... bekijk recept »

Zuurkool met gebakken blauwe druiven

400 g kruimige aardappels 400 g zuurkool 1 blaadje laurier 300 g speklappen olijfolie om in te bakken 200 g pitloze blauwe druiven 1 el honing 1 bosje bieslook Schil en snijd de aardappels in gelijke stukjes. Breng... bekijk recept »

Pagina 6 van 100

Receptenzoeker