Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Salade met gerookte forel en appel

25 g bieslook 2 citroenen 125 g crème fraîche 1 volzoete appel (bijv. Royal Gala) 1 friszure appel (bijv. Granny Smith) 1 stronk witlof 250 g gerookte forelfilet (pakje à 125 g)1. Snijd de bieslook fijn, pers de citroen uit... bekijk recept »

Aspergeomelet met ham en aardappels

500 g witte asperges 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 1 pakje schouderham (ca. 140 g) 8 eieren 1 pakje seizoenssaus voor asperges (37 g) ½ zakje verse bieslook (a 25 g) 5 eetlepels vloeibare margarine1. Asperge... bekijk recept »

Raapsteelschotel uit de wok

5 bosjes raapstelen (ca. 500 g) 1 zakje verse bieslook (25 g) 3 eetlepels olijfolie (extra vierge) ½ pakje carbonarareepjes (duopakje ca. 180 g) ½ bakje verse roomkaas met walnoten (125 g) zout (versgemalen) ... bekijk recept »

Potje Hollandse ballen

3 eetlepels margarine (vloeibaar) 2 zakken krieltjes (klein (a 450 g)) 2 zakken Parijse worteltjes (a 300 g) 125 g zuivelspread (light bieslook (kuipje a 175 g)) 2 schaaltjes Hollandse (gehaktballetjes (a 198 g)) 1/... bekijk recept »

Vistartaar

4 koffielepels bieslook 4 eieren 400 g extra verse zalmfilets 50 g kappertjes 400 g leng 4 sjalotten tabasco 2 tomaten1. Snij de geschilde en ontpitte tomaten in blokjes. Hak de sjalotten fijn. 2. Snij de stukken zalm en leng in dikke repen. Hak de ... bekijk recept »

Zalmfilet met bieslook en mierikswortelcrème

250 g zalmfilet versgemalen zwarte peper zeezout 1 eetlepel zonnebloemolie ½ potje geraspte mierikswortel (a 140 g) 1 zakje verse bieslook (25 g) 1½ limoen 4 eetlepels mayonaise1. Zalm in 2 gelijke stukken snijden en... bekijk recept »

Ei in een potje

1 el olijfolie 150 g zalmblokjes 125 g roomkaas knoflook en kruiden 20 g verse bieslook fijngehakt 8 eierenVerwarm de oven voor tot 180 ºC. Vet de weckpotjes goed in met olie. Mix de zalmblokjes, kruidenroomkaas en bieslook in een kommetje. Houd 1 e... bekijk recept »

Salade van quinoa, roze radijsjes, kervel en bieslook

0,5 bosje bieslook 2 keer een handvol kervel 1 eetlepel lichte sojasaus 2 eetlepels olijfolie peper van de molen 200 g quinoa (bio) 1 bosje radijzen zout1. Spoel de quinoa goed onder koud water. Kook gedurende 10 minuten in twee keer zijn volume aan ... bekijk recept »

Baksmurfs paddenstoelenbos

400 g farfalle (pasta) 1 kleine kropsla 2 bakjes paddestoelenmelange (a 200 g) 1 zakje verse bieslook (25 g) 1 zakje notenmelange (gezouten (150 g)) 3 eetlepels olijfolie 1/2 flesje kookroom (light (a 250 ml))1. P... bekijk recept »

Volkoren boterham met hüttenkäse

1 bakje hüttenkäse (200 g) 4 sneetjes volkorenbrood (Allinson) 2 trostomaten (elk in 4 plakken) 1/2 bakje bieslook ((a 25 g), fijngesneden)1. Verdeel de hüttenkäse over de sneetjes brood. Verdeel de tomaten over de hüttenkäse. Be... bekijk recept »

Pagina 5 van 100