Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Meergranentosti met rookvlees

8 sneetjes meergranenbrood (Liefde & Passie) 2 el boter 125 g verse geitenkaas naturel 45 12½ g bieslook 147½ g gegrilde paprika (potje) 100 g rookvlees1. Besmeer één kant van de sneetjes brood met de boter. Verkruimel d... bekijk recept »

Zalmtartaar met rucolaolie

25 g rucola (zak à 75 g) 200 ml olijfolie 460 g zalmhaasjes (zalmhaasje à 230 g) 300 g gerookte zalmfilet (pakje à 100 g) 1 citroen 15 g bieslook (bakje) 200 ml crème fraîche1. Maal de rucola fijn in de keukenmachine. ... bekijk recept »

Plattekaas met bieslook en sjalot

1 bosje bieslook 1 eetlepel droge witte wijn 1 teentje knoflook 1 eetlepel olijfolie 3 eetlepels room 1 sjalot 250 g volle verse kaas 0,5 eetlepel wijnazijn zout zwarte peper van de molen1. Spoel de bieslook, droog hem en hak hem fijn. Pel de sjalot ... bekijk recept »

Avocado met tonijncarpaccio

2 rijpe avocado's 2 eetlepels citroensap 4 pakjes tonijncarpaccio (met geroosterde sesamzaadjes en sojasaus, feestproduct van AH Excellent*) enkele sprietjes bieslookAvocado's schillen, halveren en pit verwijderen. Vruchtvlees met scherp mes in de le... bekijk recept »

Roerei met romaatjes op toast

250 g romaatjes 50 g boter 75 g Twijfelaar 50 8 eieren 8 el volle melk 13 g bieslook (bakje à 25 g) ½ meerzadenbrood1. Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan en bak de romaatjes 4 min. op de snijkant. Bestrooi met p... bekijk recept »

Gemarineerde speklapjes met bietenpuree

1 zakje aardappelpuree à la minute (pak a 3 zakjes) 1 schaaltje geraspte bietjes (400 g) ½ zakje verse bieslook (a 25 g) 1 appel 1 el boter 1 schaaltje gemarineerde speklapjes à la minute (ca. 300 g)1. Bietjes in pa... bekijk recept »

Erwtenpuree

1 pak tuinerwten (450 g, diepvries) 1 tl tabasco 25 g verse bieslook (fijngesneden) stuk oude kaas1. Kook de tuinerwten 5 minuten. Pureer met de staafmixer tot een grove puree. Breng op smaak met de tabasco, peper en zout. Roer de bie... bekijk recept »

Lauwe haringsalade met groentereepjes

100 g worteltjes 1 kleine rode paprika 100 g peultjes ½ dunne prei 4 nieuwe haringen ½ zakje verse bieslook 2 dl droge witte wijn 2 eetlepels Griekse yoghurt 2 eetlepels mayonaise zout (versgemalen) peper1. Worteltjes, p... bekijk recept »

Yoghurt met bieslook

zout 20 g bieslook 1 teentje knoflook 500 g yoghurt peper1. Hak de bieslook fijn en voeg toe aan de yoghurt. 2. Pers er een teentje look bij en kruid met peper en zout. 3. Serveer bij de groentechips als dipsaus. bekijk recept »

Haring in tomatenroomsaus

400 g sperziebonen 1 zakje sugar snaps (200 g) 1 duopak krieltjes (700 g) 1 zakje verse bieslook (25 g) 25 g boter 2 blikjes fijne haringfilets in tomaten-roomsaus (a 190 g)1. Sperziebonen en sugar snaps schoonmaken en i... bekijk recept »

Pagina 3 van 100