1000 recepten met bieslook
De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer4 schijfjes ananassen takje bieslook 220 g artisjokharten 220 g palmharten 1 citroen 1 koffielepel Dijon-mosterd Delhaize 1 eetlepel gehakte bieslook 1 groene appel (Granny Smith) blaadje kropsla 15 cl magere yoghurt 1 eetlepel maïsolie 1 snuifje s... bekijk recept »
1 kilo aardappels ½ zakje verse bieslook (a 25 g) 8 struikjes witlof 1 pakje roomsaus (voor groente en pasta (44 g)) 2 zalmmoten (a 250 g) 8 plakjes rauwe ham1. Aardappels schillen, wassen, in stukjes snijden en in 20 mi... bekijk recept »
2 preien 1 el roomboter 1 teen knoflook 3 grote aardappelen 2 groentebouillontabletten 1 liter kraanwater 125 ml zure room 15 g bieslook1. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de boter in een grote pan en bak hierin al roerend de prei... bekijk recept »
80 g meergranenrijst 200 g viergranenmacaroni 2 uien olijfolie om in te bakken 1 tl komijnpoeder 500 ml water 1 visbouillon 400 g tomatenblokjes 195 g tonijn uit blik 400 g linzen 200 g roze garnal... bekijk recept »
1 spitskool (ca. 1 kilo) 1 citroen ½ zakje verse bieslook (à 25 g) 1 eetlepel boter of margarine 1 bekertje slagroom (125 ml) zout versgemalen peper1. Spitskool schoonmaken, wassen, stronk verwijderen en kool in reepje... bekijk recept »
25 g bieslook (bakje 25 g) 1 prei 450 g kleine krieltjes (zak 450 g) 1 liter kraanwater 97 g maaltijdsoep aardappel/prei (pakje 97 g) 300 g zalmfilet 6 sneetjes casino wit 200 g zuivelspread light (naturel, bakje 200... bekijk recept »
1 citroen 2 eetrijpe avocado's 125 g zure room 13 g verse bieslook 1 el olijfolie extra vierge 4 verse zalmfilets1. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil (1 tl per 4 personen) van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de avocado over... bekijk recept »
1 dunne prei 1 eetlepel boter of margarine 2 blikken kreeft roomsoep (a 400 ml) 1 schaaltje tilapiafilet (vis, ca. 225 g) 50 ml slagroom (bekertje a 125 ml) ½ zakje verse bieslook (a 25 g) 8 soepstengels (doo... bekijk recept »
4 grote kruimige aardappels (a ca. 150 g) 1 ui 1 appel (bijv. Elstar) 1 zakje verse bieslook (25 g) 1 schaaltje speklapjes (a la minute, gemarineerd (ca. 370 g)) 1 schaaltje geraspte bietjes (400 g) 1 bekertje crè... bekijk recept »
2 eetlepels verse bieslook (fijngeknipt) 2 tenen knoflook (geperst) 75 g roomboter (ongezouten, op kamertemperatuur) ½ citroen (schoongeboend) grof zeezout versgemalen zwarte peper1. Prak met een vork in een kom de ... bekijk recept »