Recepten met karbonade

204 recepten met karbonade

Karbonade

Karbonade Varken: Haaskarbonade is de meest magere karbonadesoort en is daarom ook wat duurder dan andere karbonaden. Het vlees is mooi blank van kleur. Halskarbonade is gesneden van verschillende delen: rib- en haaskarbonade (mals en mager) en hals- en schouderkarbonade (minder mager en minder mals). Een ribkarbonade heeft een ribbeentje en heet ook wel kotelet. Schouderkarbonade bevat weinig been, ze zijn gesneden van het voorste gedeelte van de karbonadestreng die loopt van kop tot staart over het ruggedeelte. Het vlees is vooral geschikt om langer te braden.

Met roomkaas gevulde karbonade

100 g verse roomkaas (met gember of ananas) 2 eetlepels verse peterselie (plat fijngehakt) 4 ribkarbonades (gemarineerd)1. Prak de roomkaas los met een vork en meng de peterselie en peper naar smaak erdoor. Snijd met een scherp mes... bekijk recept »

Gegrilde karbonade met frisse salade

1 schaal trostomaten ((5 stuks), in stukjes) 6 gurkenviertel ((augurken, pot 670 g), in stukjes) 1 ui (fijngesnipperd) 3 el sladressing bieslook (fles 270 ml) 4 grote grote iets kruimige aardappelen ((zak 3 kg), schoo... bekijk recept »

Oosterse karbonade met champignons

4 el olie 1 tl gemalen komijn (djinten) 1 el gembersiroop (flesje 250 ml) 2 x 2 stuks ribkarbonades 2 bakjes champignons ((a 250 g), gehalveerd) 1 potje atjar tjampoer ((350 g), uitgelekt) 250 g eiernoedels1. Steek de barbe... bekijk recept »

Karbonade in tomatensaus

2 x 2 stuks haaskarbonades 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g) 3 eetlepels balsamicoazijn 300 g rijst 1 zak panklare sperziebonen (250 g) 1 zak broccoliroosjes (300 g) 2 eetlepels verse peterselie (fijngesneden) 3 eet... bekijk recept »

Karbonade met kummeljus van restaurant Ratskeller

50 g boter 125 g magere spekreepjes (duobakje 250 g) 1 zak gesneden spitskool (300 g) 2 x 2 ribkarbonades (op kamertemperatuur) 1 ui (gesnipperd) 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 tl karwijzaad (kummel) 100 ... bekijk recept »

Gegrilde karbonade met piccalilly

25 gr boter 1 duopak krieltjes (700 g) 1 kropsla 3 bosuitjes 4 eetlepels sladressing balsamico (fles a 270 ml) 2 maal 2 haaskarbonades 6 eetlepels piccalilly (pot a 290 g)1. Grill voorverwarmen. In braadpan boter verhitten ... bekijk recept »

Karbonade met cranberry-tijmsaus

1 kg kriel (aardappelen) 6 el olijfolie 4 ribkarbonades 200 g eikenbladslamelange 3 sjalotten 2 zoete puntpaprika's 125 g original cranberry compote (Oceans Spray, pot 250 g) 50 ml kraanwater 2 takjes tijm (alleen de bl... bekijk recept »

Tortilla met geroerbakte karbonade en bloemkool

1 bloemkool (in roosjes) 600 g vastkokende aardappelen (schoongeboend) 5 el olijfolie 2 uien (in dunne ringen) 2 eieren 4 schouderkarbonades 1 pakje gerookt ontbijtspek (125 g) 1 pak tuinboontjes (300 g, diepvri... bekijk recept »

Karbonade met gebakken ananas

6 el olijfolie 900 g kleine krieltjes 4 ribkarbonades 4 grote rode uien ½ ananas 1 tl gedroogde tijm 400 g gesneden snijbonen1. Verhit 2/3 van de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in 20 min. goudbruin en gaar. Breng op ... bekijk recept »

Paprika-tagliatelle met prei en karbonade

300 g tagliatelle 750 g prei 4 haaskarbonades 50 g boter 1 pot gusto intenso tomaat (paprika, chili) 100 g blauwaderkaas (bv. gorgonzola)1. Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing. Prei schoonmaken, in ringen snijden en in 5 ... bekijk recept »

Pagina 2 van 21