Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Pasta Met Zeeduivel

200 g zeeduivelfilet zoutpeper 125 g kerstomaatjes 1 sjalotje 1 teentje knoflook 1 groene Spaanse peper 5 takjes peterselie 5 takjes tijm 2 takjes selderij 125 g schelpjesmacaroni 2 el olijfolie 2 el kappertjes 1 el boter Kook de pasta volgens de geb... bekijk recept »

Pasta Met Zeeduivel, Garnalen En Saffraansaus

250 g fusilli tricolore 25 g boter 25 g bloem 250 ml melk 1 kleine uigesnipperd 1 (geroosterde) paprikain reepjes 2 el peterseliefijngesneden pluk saffraandraadjes 1 kippenbouillontablet 150 ml room (culinair) ca. 200 g zeeduivel (kan vervangen worde... bekijk recept »

Zeeduivel A La Bordelaise

800 gram zeeduivel 4 eetlepels zonnebloemolie 4 vleestomaten 2 sjalotjes 0,5 eetlepel verse tijm 1 laurierblaadje 1 eetlepel verse peterselie 1 deciliet droge witte wijn naar smaak peper & zout 8 sneetjes wit-brood Spoel de vis af onder de k... bekijk recept »

Zeeduivel Met Tomatensaus

1.5 dl. droge witte wijn(elzas) 1 dl. visfond uit potje. ca. 700 gram gefileerde zeeduivel4 stukken. Zout en witte peper uit de molen. 35 gram boter. 2 eetl. zonnebloemolie. 1 uigesnipperd. 1 teenje knoflookragfijn gehakt. 1.5 eetl. tomatenpuree. 2 e... bekijk recept »

Zeeduivel Gebraden

1 kg zeeduivelzoutpepercitroensap2 teentjes knoflook1 eetlepel fijngemaakt broodkruim2 eetlepels fijngehakte petyerselie1 1/2 eetlepel fijn gehakte sjalot of rode ui50 gr boter. Maak een paar inkervingen in de moot, wrijf de vis in met zout en peper ... bekijk recept »

Zeeduivel in een jasje van chorizokruimels

4 stuks zeeduivel (150 g elk)100 g chorizoworst1 teen knoflook400 g venkeltakje rozemarijn250 ml melk120 ml room8 el grana padano (vers geraspt)100 g broodkruim (volkoren brood)1 kl gerookt paprikapoeder2 el amandelenboteroliepeperzout1. Haal het vel... bekijk recept »

Zeeduivel met kikkererwten en chorizo

700 g zeeduivelfilet (zonder vel)200 g chorizo1 ui2 teentjes knoflook1 handvol bladspinaziecitroensap400 g gepelde tomaten (blik)400 g kikkererwten (blik)2 el tomatenpuree (blik)600 ml groentebouillon2 blaadjes laurierkomijnpoederharissakurkumabotero... bekijk recept »

Zeeduivel zoetzuur

4 zeeduivelfilets (ca. 650 g in totaal)2 augurken1 bosje dille1 bosje bieslook200 ml droge, witte wijn4 el vloeibare honing3 el olijfoliefleur de selzwarte peper1. Snij de augurken in plakjes. Snipper de dille en de bieslook. 2. Bestrijk de vis met o... bekijk recept »

Zeeduivel met prei

800 g zeeduivelfilet2 dl droge, witte wijn2 dl visfond1 ui (gesnipperd)3 dl room3 preiwitten (fijngesneden)0.5 citroen (sap)1 el verse bieslook (fijngehakt)15 g roomboterpeperzout1. Snipper de ui. 2. Snij de preiwitten fijn. 3. Pers de citroen. 4. Ha... bekijk recept »

Geroosterde zeeduivel met ansjovis en kappertjes

400 g zeeduivelfilets25 g ansjovis (in olie)3 tomaten (gehalveerd)2 el kappertjes6 blaadjes verse basilicum25 g kaas (gemalen)50 g bakboter0.5 cl extra vierge olijfoliepeperzout1. Was en halveer de tomaten. 2. Laat de kappertjes goed uitlekken. 3. St... bekijk recept »

Pagina 6 van 29