Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Zeeduivel met peper

5 cl alcoholazijn 2 eetlepels arachide-olie 50 g boter 20 cl droge witte wijn 1 takje laurierblad 5 takjes peterselie 1 eetlepel roze en groene peperbolletjes gemengd 4 sneden zeeduivel 1 takje tijm 5 cl verse room 50 cl vleesfond 6 witte peperbollet... bekijk recept »

Zeeduivel op Provençaalse wijze

2 courgettes 4 eetlepels extra fijne olijfolie 4 teentjes knoflook olijfolie voor de schotel 1 onbespoten citroen 4 plukje dille 4 koffielepels Provençaalse kruiden 15 cl Provençaalse roséwijn 200 g tomatenconcentraat 2 takjes verse tijm 2 worteltje... bekijk recept »

Zeeduivel met oestermousse en tomaten met tartaar van algen

30 cl droge witte wijn 4 blaadjes gelatine (2 g per blaadje) het sap van één limoen 12 holle oesters 18 kerstomaten 3,5 eetlepel olijfolie 1 cayennepeper 2 potjes tartaar van algen (traiteur) 30 cl visfumet 8 cl wodka 6 zeeduivelmoten zout en peper1.... bekijk recept »

Zeeduivel, mossel, champignons, selder en polderpuree

150 g boter 1 citroen 1 dl dragonazijn 2 filet zeeduivel (100 g per stuk) 20 g gehakte peterselie 20 g geklaarde boter 0,5 groene selder met blad 16 kleine Parijse champignons 16 mosselen 20 g mosterd 200 g polderpuree (Delhaize) 1 dl room 40% V.G. 1... bekijk recept »

Curry van vis met groenten

3 eetlepels arachideolie 2 aubergines 1 afgestreken eetlepel blonde kandijsuiker 600 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.) 2 eetlepels fish sauce 2 eetlepels gehakte koriander 0,5 koffielepel gemalen gember 1 teentje... bekijk recept »

Fideuà valenciana

1 afgestreken koffielepel paprikapoeder 1 citroen 400 g Delhaize linguine 8 diepgevroren grote tijgergarnalen (500 g) fijngesneden bladpeterselie 250 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.) 250 g gepelde tomaten in blo... bekijk recept »

Fishburgers, remouladesaus

1 bord bloem 1 bord paneermeel 4 broodjes naar keuze (pistolets, ciabattina, enz) 1 citroen 1 dik ei 1 eetlepel fijngehakte peterselie 400 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.) frituurolie 1 hardgekookt ei 1 eetlepel... bekijk recept »

In de oven gebakken vis op Marokkaanse wijze

bladpeterselie of verse koriander 1 l bouillon (water 2 blokjes) 3 dikke uien een snuifje kaneelpoeder 600 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.) 1 koffielepel gemalen komijn 3 eetlepels olijfolie peper en zout 150 g... bekijk recept »

Wintervissoep

25 g boter 12 cl droge witte wijn 400 g koolvis 1 kruidentuiltje 4 takjes peterselie 4 preiwitten 2 sjalotten 4 tongfilets 200 g verse room 4 worteltjes 700 g zeeduivels1. Kuis de zeeduivel en de koolvis en snij ze in vier moten. Pel en hak de sjalo... bekijk recept »

Kabeljauw met aardpeerpuree, veldsla en parmezaan

600 g aardperen 1 eetlepel boter 4 kabeljauwfilets (± 175 g per portie) 1 eetlepel olijfolie peper en zout 1 koffielepel rodewijnazijn 1 dl room (light 20% vet) 1 zakje veldsla1. Verwarm de oven voor op 150°C. 2. Was de aardperen en leg ze in koud g... bekijk recept »

Pagina 2 van 29