283 recepten met zeeduivel
5 cl droge witte wijn 4 eetlepels kokosmelk 200 g krabvlees peper 1 preiwit in kleine stukjes 1 potje saffraanstampers 40 cl schaaldierenbouillon 4 sint-jakobsnoten (ook het rode gedeelte) 2 eetlepels verse gehakte koriander 2 wortelen in fijne schij... bekijk recept »
2 uien 3 teentjes knoflook 1 rode paprika 500 g aardappels 2 eetlepels olijfolie 1 blik gepelde tomaten (400 g) 2 potten visfond (a 380 ml) 1 visbouillontablet 4 takjes peterselie 150 g zeeduivel (of zwaardvis of kabe... bekijk recept »
olijfolie, om te bakken venkelzaad 1 kaneelstokje 1 kleine rode ui ½ Spaanse peper 12 olijven, zonder pit 4 tomaten 1 kleine ingemaakte citroen (Turkse/Marokkaanse winkel) 1 volle tl ras-el-hanout (specerijenmengsel) saffraan 4 takjes vers... bekijk recept »
750 g zeeduivelfilet (in 18 gelijke stukjes)18 plakjes parmaham1 bosje saliefleur de selpeperolijfolie1. Leg de stukken zeeduivel op een schoon werkvlak en kruid ze met peper en zout. 2. Wikkel elk stukje vis in een plakje ham, leg er een salieblaadj... bekijk recept »
40 g risottorijst kippenbouillon 2 teentjes gerookte knoflookfijngesneden 30 g boter 20 g geraspte oude kaas 2 blaadjes witte gelatine zoutpeper 1 eiwitlosgeklopt 1 beschuitverkruimeld frituurolie 8 spaghettislierten 4 zeeduivelmootjes a 100 g met b... bekijk recept »
1 kilo vis in stukken (zeeduivelpoonpietmanzeepaling) vismarinade viskruiden vuurkruiden 200 gr ui 3 teentjes knoflook 4 aardappelen een halve venkel 2 el gesnipperde peterselie tijm en laurier 1 l visfund enkele draadjes saffraan olijfolie peper en ... bekijk recept »
8 grote vastkokende aardappelen 8 el olijfolie (extra vierge) zout en peper 0.5 bundeltje verse bieslook (of Provencaalse kruiden) frituurolie 3 citroentijm 1 limoen 3 rozemarijn 500 g zeeduivelfilet (in 4 stukken) 20 kleine trostomaten Snij... bekijk recept »
8 zeeduivelbiefstukken a 80 g 3 el teriyakisaus(kikkerman) 1 el limoensap 1 el sesamolie 150 g rijst 1 bosje lente-ui,in fijnreepjes 1 el olijfolie zout en peper . Meng de teriykisaus met limoensap en sesamolie. Marneer de zeeduivel 1 uur in he... bekijk recept »
2 (staart) stukken gefileerde zeeduivel van 300 g 3 lente-uitjesin schuine ringen 1 eetlepel droge sherry 1 limoengeschild en in plakjes gesneden 1 kleine groene peper zonder zaadjesfijngesneden zout en peper Bekleed een braadslede met een groot stuk... bekijk recept »
5 middelgrote bloemige aardappelen4 el room4 eieren1 el olijfolie1.5 kopje melk2 el geraspte parmezaan1.5 tl muskaatnoot1 el boterzout en peperbloem400 g zeeduivel12 schijfjes chorizo2 bundeltjes rucola1 el balsamico-azijn Kook de geschilde aardappel... bekijk recept »