Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Visblokjes met kerrie

700 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.) 1 knoflookteen 4 eetlepels witte vermout 1 stukje verse gember 0,5 vetarm bouillonblokje 3 eetlepels express bindmiddel voor witte sauzen 2 eetlepels sojasaus 1 eetlepel azij... bekijk recept »

Kokosduivel met tropische salsa en passiesaus

4 moten zeeduivel à 50 g per stuk olie 200 g kokosrasp ZeeduivelVerwarm de oven voor op 140 ºC. Wentel de zeeduivel door de olie en rol vervolgens door de kokosrasp. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de zeeduivel in circa 3 minute... bekijk recept »

Visblokjes met vijfkruidenpoeder

3,5 sjalotte 1 stukje verse gember 4 eetlepels sojasaus 3 eetlepels witte vermout 1 snuifje Chinese 5-kruidenmengeling 1 eetlepel griessuiker 700 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.) 3 eetlepels Chinese wokolie komk... bekijk recept »

Vis in salade op z’n Andaloesisch

600 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.) 2 groene paprika's 3 heel stevige tomaten 6 eetlepels olijfolie 1 rode ui 3 eetlepels wijnazijn zout1. Snij de visfilets in stukken en laat ze snel bakken in 1 eetlepel olie ... bekijk recept »

Zeeduivel met sinaasappelsaus

1 eetlepel bloem 80 g zachte boter 2 eetlepels gehakte dille guérande-zout 1 teentje knoflook 1 kruidentuiltje 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel pastis plukje dille 1 sinaasappel 2 knollen venkel 2 zeeduivelfilets (± 200 g stuk) zwarte peper1. Snij d... bekijk recept »

Zeeduivel met honing en bieslook

1 eetlepel citroensap een noot boter 4 eetlepels fijngesneden bieslook 1 grote eetlepel vloeibare honing 1 grote koffielepel Dijonmosterd 1 grote sjalot 1 eetlepel olijfolie peper en zout 10 cl verse room 0,5 vetarm visbouillonblokje 700 g zeeduivelf... bekijk recept »

Christer’s Zeeduivel ‘Garlic Provençale’ met citroenboter

100 g boter 1 citroen 4 lente-uitjes 4 lookteentjes ‘Garlic Provençale’ (Medline) marinade van de ‘Garlic Provençale’ (Medline) platte peterselie, gehakt 1 preistengel 400 g Ratte-aardappelen 50 g tuinbonen 600 g zeeduivelfilets1. Schil de aardappele... bekijk recept »

Vatapia de Bahia

1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g) fijngesneden bladpeterselie of koriander 400 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.) 125 g gezouten en geroosterde pindanoten 2 teentjes knoflook 40 cl kokosmelk 1 limoen 3 eet... bekijk recept »

Gefrituurde vis met pittige saus

bloem 600 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.) 3 eetlepels fish sauce frituurolie 1 afgestreken koffielepel gemalen zwarte peper 3 kleine rode chilipeper 2 knoflooktenen 1 bussel koriander 3 eetlepels limoensap pepe... bekijk recept »

Zeeduivel op Provençaalse wijze

2 courgettes 4 eetlepels extra fijne olijfolie 4 teentjes knoflook olijfolie voor de schotel 1 onbespoten citroen 4 plukje dille 4 koffielepels Provençaalse kruiden 15 cl Provençaalse roséwijn 200 g tomatenconcentraat 2 takjes verse tijm 2 worteltje... bekijk recept »

Pagina 1 van 29