Recepten met wijting

135 recepten met wijting

Wijting

Wijting ± 35 cm. Dit visje is niet voor de poes! Wordt veel gebruikt voor lekkerbekjes en tegenwoordig ook voor kibbeling.

Bouillabaisse

2 uien - 2 teentjes knoflook - 1 venkelknol - 2 kruimige aardappels - 100 gram wortels - 0,5 dl Bertolli olijfolie classico - 1 eetlepel tomatenpuree - 0,5 envelopje saffraan - stukje sinaasappelschil - 1 laurierblad - 1 takje tijm - 4 tom... bekijk recept »

Bouillabaisse Van De Noordzee

800 g vis en schelpdieren 200 g gepelde garnalen 2 preiwitten visfumet 1 stengel bleekselderij zonder blad 3 uien 1 venkelknol knoflook 2 draden saffraan peper zout 1/4 blikje tomatenpuree of tomaat 50 g olie of boter 1 fles droge witte wijn Gebruik ... bekijk recept »

Bouillabaisse

1 ui1/2 prei500 gram rijpe tomaten4 el olijfolie2 teentjes knoflook1 tl venkelzaad1 tl gedroogde rozemarijn1 tl gedroogde tijm1 envelopje saffraan1 stukje schil van een schoonheboende sinaasappelzoutpeper1 1/2 kg visfilet (zeeduivelpoonwijtingzeebaar... bekijk recept »

Visserssoep

900 gram wijting, zeeduivel, baars en/of brasem, schoongemaakt en in niet te grote stukken. 2 uien, gepeld en gesnipperd 3 teentjes knoflook, gehakt 2 tomaten, ontveld en gehakt 1 eetlepel olie Takje verse tijm 1 laurierblaadje 2 stukjes dungeschaafd... bekijk recept »

Vislasagna met broccoli, tuinkruiden en aardappele

300 gr broccolieroosjes600 gr aardappelen300 gr verse tuinkruiden500 gr vaste visfilets (griet, wijting....)200 gr meesterlycke ham2 dl verse room- Pocheer de in plakjes gesneden aardappelen en de broccoliroosjes apart gaar in kokend gezouten water, ... bekijk recept »

Vislasagne met broccoli, tuinkruiden en aardappele

300 g broccoliroosjes 600 g nieuwe aardappelen 300 g verse tuinkruiden 500 g vaste visfilets (griet, wijting) 200 g Meesterlycke ham 2 dl verse roomPocheer de in plakjes gesneden aardappelen en de broccoliroosjes apart gaar in kokend gezouten water. ... bekijk recept »

Vis op Provençaalse wijze in folie

voor 2 personen: 370 gr vis (schelvis of kabeljauw of wijting) 2 tomaten (+/- 200 gr) 1 ajuin (+/- 75 gr 50 gr champignons 150 gr paprika (2/3 groen, 1/3 rood) Peterselie Peper en (indien toegelaten zout) Eventueel 1 knoflookteentjeVerdeel de visfile... bekijk recept »

Visbrochette

voor 4 personen: 500 gr vis ( kabeljauw-wijting-roodbaars-zeeduivel), 300 gr paprika : gele ,groene en rode 200 gr champions, sap van 1 citroen, 1 grote ui, 1 dl olie, 1/2 dl azijn, mespunt komijn, tijm, rozemarijn en peperspoel de vis, droog hem en ... bekijk recept »

Provencaalse Vispakjes

4 mooie visfilets(wijtinggrietkabeljauw..)zoutpepergehakte dilleprovencaalse kruidenmengeling4 sjalotten250 g champignons4 vleestomaten1 glas droge witte wijnsap van 1 citroen100 g boter Leg de visfilets op de alu-folie en kruid met peper, zout en pr... bekijk recept »

Provencaalse Vissoep

2 el. olijfolie -2 uienin snippers -1 teentje knoflook -1 venkelknol -500 gr. tomaatgepelde -1 l. visbouillon -1 glas wijnwitte -1 takje tijm -1 blad laurier -500 gr. visfilet -100 gr. mosselgekookte -1 stokbroodwit -Peterselie Neem voor ... bekijk recept »

Pagina 7 van 14