Recepten voor wijting

135 recepten voor wijting

Wijting

Wijting ± 35 cm. Dit visje is niet voor de poes! Wordt veel gebruikt voor lekkerbekjes en tegenwoordig ook voor kibbeling.

Receptenzoeker

Wijting met sperzieboontjes

600 g wijtingfilet50 g gerookte ham (in blokjes)500 g sperziebonen1 doosje tomatensaus (tomato frito)1 el roomvloeiende bloemboterolijfoliepeperzout1. Haal de boontjes af. Blancheer ze beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en go... bekijk recept »

Soepje van wijting en mosselen met champignons

400 g wijtingfilet0.5 kg mosselen1 wortel (in dobbelsteentjes)1 stengel bleekselder (in dobbelsteentjes)1 preiwit (in dobbelsteentjes)250 g champignons (in schijfjes)4 teentjes knoflook (fijngehakt)35 g tomatenpuree1 takje verse tijm1 blaadje laurier... bekijk recept »

Gepaneerde Wijting, Mayonaise Met Wasabi

200 g wijtingfilet (graatloos met vel) 100 g Panko (Oosters broodkruimte koop in de supermarkt) 2 eiwitten 1 verse eierdooier 2 dl arachideolie wasabi(te koop in de supermarkt) citroensap schoon frituurvet peper en zout 1. Snijd de wijtingfilets in 8... bekijk recept »

Wijting op zijn provencaals

4 wijtingen 500 gr tomaten 2 sjalotjes of ajuinen 1/4 bussel peterselie 4 dl droge witte wijn 1 visbouillonblokje 1/2 citroen maisbloem om te binden room1. *Pel en hak de uien fijn.2. *Pel de tomaten en snij in blokjes.3. *Meng ze met de uien en ... bekijk recept »

Cotriade

1,25 kg visfilets met wit visvlees (bv. heek, koolvis, zeeduivel, wijting, zeebaars... ) 1 l visfumet 400 g aardappelen 2 middelgrote uien 1 glaasje cider (facultatief) 50 g boter 1 royale eetlepel room 4 dikke sneden stokbrood 1/2 bosje gehakte pete... bekijk recept »

Vispapillot met verse kaas

4 moten visfilets (witte, bv. wijting)3 courgettes4 takjes kervel4 wortelen2 citroenen8 el verse kaas (type Philadelphia)olijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 210° C. Spoel de courgettes en schraap de wortelen. Snij de groen... bekijk recept »

Vissoep

0,200 kg wijting 0,200 kg staartvis 0,500 kg mosselen 0,100 kg grijze garnalen 0,200 kg uien 0,100 kg selder 0,200 kg wit van prei 1 bouquet garni peterseliestengels, tijm, laurier 1 tl marjolein 3 liter visfumet & mosselvocht 1 soeplepel solo ... bekijk recept »

Rijstsalade met vis

Voor 4 personen: 250 gram Basmatirijst ½ blokje kippenbouillon 3 wijtingfilets 5 dl visfumet 2 appelen (Granny Smith) kern van 1 bleekselderij 4 tomaten ½ citroen 2 sjalotten 2 eetlepels sherryazijn 3 eetlepels olijfolie 1 koffielepel roze peperbesse... bekijk recept »

Vissoep, Provençaalse-

750 g visgraten en -koppen van magere vissoorten (bijv. wijtingscholtongviswinkel) 5 el olie 600 g kippenbouten 1 blaadje laurier schil van 1/2 (liefst biologische) sinaasappel 2 takjes peterselie 5 witte peperkorrelsgekneusd 1/2 tl gedroogde tijmbla... bekijk recept »

Noordzeebouillabaisse Met Rouille

150 g zeeduivel150 g kabeljauw150 g roodbaars500 gr rode poon100 g wijting12 scampi2 uien3 teentjes look3 tomaten1 takje tijm1 laurier1 venkel2 el peterselie3 L visfumet1 stukje sinaasappelschil1 doosje saffraan10 cl olijfoliepeperzout3 teentjes look... bekijk recept »

Pagina 4 van 14

Receptenzoeker