Recepten met schelvis

254 recepten met schelvis

Schelvis

Schelvis Veel mensen vinden hem nog lekkerder dan kabeljauw. Veel vitamines. Helaas erg mager 0, 2% vet; eiwit 16%.

Seafood Mornay

450 gr. kabeljauwfilet250 gr. gerookte schelvis180 gr. zalmfilet voor de saus: visbouillon (van een blokje)1 ltr. melk250 ml. droge witte wijn2 eetl. maizena300 gr. geraspte Cheddar (of oude) kaas2 eetl. Dyon mosterdzout en peper naar smaak. Saus: do... bekijk recept »

Empanadas Met Garnalen En Vis

Voor de vulling: 6-7 sjalotjes - 2 teentjes knoflook - 2-3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie - 1/8 liter vis- of kippenbouillon (van tablet mag) - 100 g gepelde garnalen - 200 g visfilet (kabeljauwschelvis) - 3 eetlepels gehakte amandelen - 1/2 thee... bekijk recept »

Zoetzure vis

250 gr schijven ananas in eigen sap uit bl; ik, uitgelekt (bewaar het 1 eetl sojasaus 4 eetl rode-wijnazijn 2 eetl suiker 1 eetl tomatenpuree 2 eetl droge sherry 2 eetl maizena 2 eetl plantaardige olie 1 kleine ui, geschild en in plakjes gesneden 1 r... bekijk recept »

Heldere vissoep met garnalen

1 small ui 1 eetlepel(s) olie 1 teentje knoflook 1 wat tijm 1 liter visbouillon (van tabletten) 1 vleestomaat 150 gm visfilet (kabeljauw, schelvis) 100 gm gepelde garnalen 2 lente-uitjes 1 plakjes citroen Pel de ui en snipper hem. Fruit hem goudgeel ... bekijk recept »

Sayadi

1 kg schelvis-, kabeljauw- of zeebaarsfilets 1 1/3 theelepel zout 4 eetlepels olie 2 kleine gesnipperde uien Koppen, graten en ander visafval 1 liter water Versgemalen zwarte peper 1 1/2 kop rijst 1/2 kop amandelen gemengd met pijnboompitten Citroens... bekijk recept »

Kabeljauwhaasje in papillot

4 kabeljauwhaasjes, gewicht naar eigen keuze 150 gr boontjes 150 gr wortelen 3 tomaten 1 sjalotje 1 teentje knoflook solo vloeibaar dille peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 200°.2. Spoel de kabeljauwhaasjes onder koud stromend water en ... bekijk recept »

Vissoep uit le Marche

750 gram verse vis, zoals tarbot, schelvis, poon, kabeljauw, zeeduivel, garnalen of inktvis (pesce fresco, rombo, nasello, merluzzo, gamberi o seppia/calamaro) 1 potje venusschelpjes (vongole) 6 zoute anjovisfilets 2 uitgeperste teentjes knoflook 1 f... bekijk recept »

Vissoep uit le Marche

750 gram verse vis, zoals tarbot, schelvis, poon, kabeljauw, zeeduivel, garnalen of inktvis 1 potje venusschelpjes 6 zoute anjovisfilets 2 uitgeperste teentjes knoflook 1 fles tomatensaus 2 eetlepels fijngehakte peterselie 2 dl droge witte wij... bekijk recept »

Eenvoudige viskoekjes

400 g verse schelvis, kabeljauw of koolvis 400 g aardappelen, kruimige 2 dl melk of visbouillon (van een blokje) 2 eieren versgemalen peper en zout 1 eetlepel viskruiden 1 theelepel gemberpoeder bloem zonnebloemolie boterSchil de aardappelen, snijd z... bekijk recept »

Vis in rode wijnsaus

300 gram visfilets (kabeljauw, schelvis, tong) citroensap boter 1 laurierblad 2 à 3 kruidnagelen rode wijn 2 à 3 theelepels allesbinder 2 à 3 eetlepels slagroom 1 mespunt suiker 1 eetlepel fijngehakte peterselie zout en peperSpoel de visfilets af ond... bekijk recept »

Pagina 21 van 26