Recepten met rog

71 recepten met rog

Rog

Rog Platvis. Kan wel 2,5 meter groot worden.

ROG GEVULD MET AARDAPPELRISOTTO

4 grote vastkokende aardappelen (elk 150 g) 4 rogvleugelfilets 100 g zongedroogde tomaten 1/2 ui 1 teentje look 3 DL visbouillon 1/2 bussel bieslook 2 limoenen 3 el olijfolie peper en zout 1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blok... bekijk recept »

Gepocheerde rogvleugel met groentjes

4 rogvleugels, samen 700 gr 2 kleine uien 1 grote wortel (ongeveer 200 gr) 8 witte selderstengels 1.5 l water 1.5 dl witte wijn 1 blaadjes laurier 1 takje tijm Zout Peper van de molen Voor de saus 150 gr boter 1 el kappertjes 1/2 el dijon mosterd 1 g... bekijk recept »

Rogtorentje met gebraiseerd witloof en kreukeltjes

Voor 4 personen:120 gr kokkels (vlees diepvries)160 gr kreukels (vers)1,5 gekuiste ajuinen2 stengels groene selder1,5 dl witte wijn4 stuks rogvleugelfilets van 200 gr700 gr witloof50 gr boter1/4 citroen1,2 dl wijnazijn1 el verse bieslook1 kg aardappe... bekijk recept »

Gebakken rogvleugel met rodebietensalade

1 rogvleugel in 2 filets 400 g rauwe rode biet sap van ½ citroen 3 eetlepels walnootolie versgemalen zwarte peper 1 bosuitje, in dunne ringetjes 25 g pistachenootjes gepeld 25 g bloem ½ eetlepel milde kerriepoeder 4 eetlepels rijstolie of zonnebloemo... bekijk recept »

Rogreepjes Met Roquettevinaigrette

400 g rogvleugelfilets, 400 g gemengde salade, wit broodkruim, 250 g eiwit, 100 g bloem, 1 l olijfolie, peper en zout Voor de vinaigrette: 400 g roquettesla, 200 g peterselie, 1 sjalot, 1,5 dl xeres-azijn, 4 dl arachideolie Voorbereiding Warm de oven... bekijk recept »

Rogterrine met paprikacoulis

1 kg rogwitte wijnazijn1 bouquet garni (peterselie, laurier, tijm)10 peperbollen30 g gelatine (blaadjes)150 g fijne bonen3 jonge wortelen (in staafjes)2 tomaten (gepeld, ontpit en in blokjes)1 l visfond200 ml droge, witte wijn200 g gegrilde paprika's... bekijk recept »

Gegrilde rogvleugel met groenten

600 g vastkokende aardappelen4 rog (vleugels, panklaar, elk 200 g)600 g broccoli (in roosjes)1 el kappertjes1 el boter100 ml sherry3 el olijfolie ( wat extra)1 el rozemarijn (vers gehakt)peperzout1. Voorbereiding: Verwarm de ovengrill voor. Spoel de ... bekijk recept »

Rogvleugels met kappertjes

Voor 4 personen: 4 rogvleugels(alles hangt af van de grootte) 1/2 glas azijn 2 eigelen 100gr boter het sap van een halve citroen 2 soeplepels kappertjes 1 soeplepel mosterd 1 soeplepel gehakte peterselie 1 mespunt peperDe rogvleugels in gezouten koke... bekijk recept »

Tagliatelle Alla Carbonara

300 gr.tagliatelle 2 eetlepels olijf olie 300 gr.bakbacon,in reepjes 5 eierdooiers,losgeklopt 125 ml.slagroom 50 gr. pittige kaas(bijv.grana padano),geraspt 25 gr. roomboter,in stukjes 1/2 zakje verse peterselie(a~30gr.),fijngesneden versgemalen pepe... bekijk recept »

Caldeirada : Visstoofpot Uit De Algarve

2 kg verse gemengde vis (zeeduivelroghaaizeewolf) - grof zeezout - 750 gr venusschelpen - 3 grote uien - 800 gr rijpe tomaten - 1 groene paprika - 5 teentjes knoflook - 750 gr aardappelen - 2 el peterselie - 1/4 l olijfolie - 1 of 2 piri-piri (hete p... bekijk recept »

Pagina 6 van 8