Recepten met oesters

266 recepten met oesters

Oesters

Oesters Ook wel de ‘rijkeluimossel’ genoemd. De beroemdste ‘tweekleppige’. De ‘platte Zeeuwse’ is beroemd om zijn mooie zachte vlees en romige smaak. De oester wisselt elke 3 jaar van geslacht. Vroeger dacht men dat hij een belangrijk afrodisiacum was maar tegenwoordig neemt men Viagra. De platte Zeeuwse kent maten die in nullen worden uitdrukt van 1 tot 6; nog groter heet ‘Imperiaal’. 4, 5 en 6 nullen worden het meest verkocht. Oesters worden meestal rauw gegeten en met een speciaal oestermes opengemaakt.

Oesters met Aziatische granité

12 oesters 1 limoen (het sap) 0.5 rode chilipeper 1 stengel citroengras enkele takjes verse munt 6 takjes koriander 1 eetlepel honing1. Mix de koriander, het limoensap, de chilipeper, de honing, het citroengras en de verse munt fijn in de blender. G... bekijk recept »

Zeeduivel met oestermousse en tomaten met tartaar van algen

30 cl droge witte wijn 4 blaadjes gelatine (2 g per blaadje) het sap van één limoen 12 holle oesters 18 kerstomaten 3,5 eetlepel olijfolie 1 cayennepeper 2 potjes tartaar van algen (traiteur) 30 cl visfumet 8 cl wodka 6 zeeduivelmoten zout en peper1.... bekijk recept »

Gratin van oesters in een sabayon van champagne

25 cl bouillon van schaaldieren 10 cl champagne brut 1 eetlepel citroensap 2 eieren 8 holle oesters (grote) peper 5 cl room 1 snuifje saffraanstampers zout1. Laat de bouillon samen met de champagne 10 seconden koken. 2. Open de oesters, verwijder he... bekijk recept »

Oesters met champagne, roerei en kaviaar

1 noot boter 10 cl champagne brut 4 eieren enkele stengels bieslook 300 g grof zout 12 holle oesters 1 klein doosje kaviaar peper en zout 5 cl room1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C en neem er de bakplaat uit. 2. Open de oesters, verwijder het... bekijk recept »

Gegratineerde oesters met rode ui

4 schaaltjes oesters* (a 6 stuks) 1 kleine rode ui (gesnipperd) 1½ el balsamicoazijn 2 el olijfolie extra vierge (met basilicum) 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 50 g pittige kaas ((bijv. Grana Padano), gerasp... bekijk recept »

Pittig gegratineerde oesters

1 oesterkit (voor 12 oesters) 1 sneetje oud witbrood 1 mespunt sambal oelek ½ theelepel gemberpoeder 1 theelepel santen (à 30 g) 2 eetlepels zachte boter1. Oesters openen met oestermes (uit kit) volgens gebruiksaanwijzing. Ko... bekijk recept »

Gegratineerde oesters met sabayon van champagne

12 oesters Charente-Maritime 2 eidooiers 1 handvol bladspinazie 3 dl champagne 1 eetlepel boter peper zout1. Open de oesters en maak ze los. Reinig de schelpen. 2. Stoof de spinazie in boter. 3. Klop de eierdooiers onophoudelijk in een pannetje au... bekijk recept »

Oesters met pesto van waterkers

12 oesters 1 bundel waterkers 1 teentje knoflook 25 g parmigiano 30 g pistachenoten 0.5 dl olijfolie1. Pel het teentje knoflook en snipper fijn. Rasp de parmigiano. Mix de waterkers, de knoflook, de parmigiano en de pistachenoten fijn. Giet de olijf... bekijk recept »

Gegratineerde oesters met Parmezaanse kaas

2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie 40 g geraspte Parmezaanse kaas 1 kg grof zout 24 holle oesters 10 cl witte droge wijn of champagne 50 g zachte boter1. Verwarm de ovengrill. 2. Bedek de ovenplaat met aluminiumfolie. Verkreukel deze folie zoda... bekijk recept »

Oesters op een bedje van spinazie met zongedroogde tomaat

4 zongedroogde tomaten op olie 3 eetlepels (olijf)olie 2 eetlepels pijnboompitten 1 citroen 12 oesters 1 zakje verse panklare spinazie (300 g) zout peper 1½ eetlepel citroensap1. Tomaten in stukjes snijden. In koekenpan 1 ee... bekijk recept »

Pagina 4 van 27