Recepten met Forel

451 recepten met Forel

Forel

Forel Hoort tot de zalmachtigen. Kan wel een meter lang worden en 20 kilo zwaar. Er zijn soorten die naar zee trekken en anderen die altijd in zoet water blijven. Hij laat zich uitstekend kweken. Wordt ook als zalmforel verkocht.

Forel met boschampignons

800 g forel 400 g boschampignons 0.5 citroen 1 handvol kervel 3 takjes platte peterselie 3 takjes dragon 5 lente-uitjes 80 g boter op kamertemperatuur 1 eetlepel olijfolie zout zwarte peper van de molen1. Verwarm de oven voor op 190°C. 2. Spoel de fo... bekijk recept »

Salade met gerookte forel en appel

25 g bieslook 2 citroenen 125 g crème fraîche 1 volzoete appel (bijv. Royal Gala) 1 friszure appel (bijv. Granny Smith) 1 stronk witlof 250 g gerookte forelfilet (pakje à 125 g)1. Snijd de bieslook fijn, pers de citroen uit... bekijk recept »

Italiaans gekruide forel uit de oven

4 forellen 25 g Italiaanse kruiden 1 rode ui 8 gedroogde tomaten in olie 4 el olijfolie 450 g bladspinazie (diepvries) 1 pak aardappelpuree à la minute naturel (pak à 3 zakjes)1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bestrooi de buik... bekijk recept »

Gevulde forel met Serranoham

4 forellen (a ca. 200 g) zout en peper 1 citroen 4 plakken Serranoham 6 takjes peterselie 2 teentjes knoflook 2 eetlepels olijfolie1. In buikholten van forellen zout en peper strooien. Citroen halveren, helft uitpersen, andere helft ... bekijk recept »

Gevulde forel met koolraappuree

50 g hazelnoten 30 g verse peterselie (in grove stukken) 2 teentjes knoflook (gepeld) 1 eetlepel olijfolie 1 eetlepel witte-wijnazijn 4 forellen 150 g rauwe ham 600 g koolraap (in staafjes) 150 g tuinerwten (diepvr... bekijk recept »

Soep van doperwten en peultjes met gerookte forel

50 g diepgevroren peultjes 100 g diepgevroren doperwtjes 1 sjalot 1 eetlepel olijfolie 100 g Ardense gerookte forel 1 eetlepel lijnzaad 1 takje dille 1 takje munt zout zwarte peper1. Hak de sjalot fijn en stoof 3 minuten aan in olijfolie. Voeg de dop... bekijk recept »

Forelfilets gewikkeld in courgette en ham met pappardelle

5 trostomaten 285 g pomodori al forno e capperi (potje) 2 el balsamicoazijn 1 courgette 4 forellen 8 plakken Schwarzwalder schinken (ham) 300 g pappardelle 15 g basilicum (bakje 15 g, alleen de blaadjes)1. Verwarm de oven... bekijk recept »

Forelfilet met krieltjes

1 zak aardappelen (pondje kriel, 500 g) 4 forelfilets 250 ml droge witte wijn 25 g boter (in blokjes) 2 tenen knoflook (in plakjes) 3 el olijfolie 3 sjalotten (gesnipperd) 1 el grove mosterd 2 el kappertjes 3 el ... bekijk recept »

Selderijremoulade met gerookte forel

1 ei (gesplitst) 1 el mosterd (pittig) 1 el wittewijnazijn 150 ml zonnebloemolie 1/4 knolselderij (geschild) 1/2 citroen (geperst) 1/2 bakje platte peterselie ((a 20 g), blaadjes fijngesneden) 1 gerookte forelfi... bekijk recept »

Forel met verse kruiden en citroen

1 citroen 8 g verse dille 10 g verse peterselie 8 g verse tijmblaadjes 4 forellen 2 el olijfolie1. Steek de barbecue aan. 2. Halveer de citroen, pers 1 helft uit en snijd de andere helft in dunne schijfjes. Snijd de dille en peterselie fijn... bekijk recept »

Pagina 3 van 46