Recepten met cannelloni

151 recepten met cannelloni

Cannelloni

Cannelloni Cannelloni zijn grote, lange pastabuisjes die meestal gevuld zijn met een mengsel van vlees, kaas en groenten. Ze worden vervolgens overgoten met een tomatensaus en gebakken in de oven. Cannelloni is een traditioneel Italiaans gerecht dat vaak wordt geserveerd als hoofdgerecht.

Cannelloni met geitenkaas groene kruiden en pompoencoulis

250 g verse geitenkaas 250 g ricotta 1 butternutpompoen 10 g platte peterselie 10 g verse munt 10 g verse tijm 30 g verse salie 1 ei 200 g geraspte Parmigiano 2 dl room 330 g tomatenblokjes 20 cannelloni peper en zout1. Houd de helft van de salie ap... bekijk recept »

Cannelloni met kreeft

1 gekookte kreeft van ong. 650 g 8 verse lasagnevellen 2 sjalotten 200 g courgetten 20 g pijnboompitten 50 g geraspte parmezaan 20 cl kreeftfond 10 cl room 3 eetlepels basilicum, fijngehakt 1 ei 3 eetlepels droge witte wijn 2 eetlepels olijfolie zou... bekijk recept »

Slimme cannelloni-ovenschotel

1 pak lasagnevellen 1  rode ui 2 teentjes knoflook olijfolie om in te bakken 2 el groene pitloze olijven 400 g rundergehakt 1 tl gedroogde oregano 1  courgette 250 g cherrytomaten 1 bol mozzarella 75 ... bekijk recept »

Cannelloni gevuld met zalm

500 g zalmfilet (of zalmhaasjes) 400 g tomatenblokjes (blik) 2 el citroensap 12 cannelloni 400 ml visbouillon (van tablet) 250 g ricotta 50 g pittige kaas (bijv. grana padano)1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Zalm (in k... bekijk recept »

Cannelloni met ricotta en spinazie

2 tenen knoflook 3 el olijfolie 600 g spinazie (zak à 300 g) 500 g ricotta (bakje à 250 g, verse kaas) 1 citroen 250 g lasagnebladen (koelvers) 3 el kraanwater 100 g jong belegen kaas1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Sni... bekijk recept »

Cannelloni met gehakt en spinazie

16 buisjes cannelloni (pasta doos à 250 g) 1 ui 2 teentjes knoflook 1 zak verse spinazie (300 g) 3 eetlepels olijfolie 300 g rundergehakt 2 pakjes soffritto (tomatensaus à 390 g) 100 g gemalen belegen kaas (zakje à 1... bekijk recept »

Pannenkoeken gegratineerd zoals cannelloni

1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g) een snuifje zout 2 eieren 40 cl melk 1 bol mozzarella (125 g per bol) 2 eetlepels olijfolie 0,5 eetlepel olijfolie voor het bakken van de pannenkoeken peper en zout 8 sneetjes prosciutto crudo (of andere rau... bekijk recept »

Schuimige prei-venkelsoep met anijsroom

4 sneetjes wit casinobrood 2 el pompoenpitolie ’s Middags voorbereiden:MelbaVerwarm de oven voor op 125 °C.Snijd de korstjes van het brood. Rol het brood, tussen twee vellen plasticfolie, met een deegroller flinterdun uit. Strijk er met een kwast pom... bekijk recept »

Cannelloni met champignons en ricotta

500 g witte champignons 12 verse lasagnevellen 250 g ricotta 30 cl bechamel 35 g geraspte parmezaan 400 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik) 1 ei 1 teentje knoflook 1 krop Romeinse sla 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel azijn peper en zout1. Wrijf... bekijk recept »

Cannelloni met spinazie en gehakt

3 el olijfolie 300 g mager rundergehakt 2 tenen knoflook 750 g spinazie (diepvries) 250 g verse lasagnebladen (koelvers) 125 ml slagroom 175 g geraspte belegen kaas 2 tl gedroogde oregano1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verh... bekijk recept »

Pagina 2 van 16