Recepten met zuurkool

740 recepten met zuurkool

Zuurkool

Zuurkool De meeste groenten gaan vers van het land of de kas naar de winkel. Zuurkool niet. Die begint als witte kool. De buitenste bladeren en de harde kern worden verwijderd en de rest wordt in fijne reepjes gesneden. Deze worden licht gezouten en een tijdje opgeborgen. Vroeger in een grote Keulse pot in de kelder, nu in containers in de fabriek. Goed aandrukken, afdekken en dan drie tot acht weken geduld hebben. Dat is het geheim van deze heerlijke Hollandse winterkost. Licht verteerbaar, mildzuur van smaak en rijk aan vitaminen. In de achttiende eeuw zeilde de Britse zeevaarder en cartograaf James Cook niet uit zonder een paar vaten zuurkool aan boord: om scheurbuik wegens vitaminegebrek te voorkomen! Spoel de zuurkool niet af, want dan verdwijnen de vitamines in de gootsteen. Snij de zuurkool wat fijner als je die te grof vindt. Eventueel kun je de zuurkool met een vork losser maken. Je kunt zuurkool koken of stoven met een beetje water en naar wens met een klontje boter. + lees meer

Zuurkoolquiche

5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, pak a 450 g) 1 zakje zuurkool (naturel, ca. 500 g) 1 blik ananasschijven op sap (432 g) 5 eieren (middel groot) 1 bekertje slagroom (125 ml) 100 g gemalen belegen kaas (... bekijk recept »

Hotdogtosti met zuurkool

½ pakje gekookte wijzuurkool ((pak netto 250 g) pak à 520 g) 120 g Cantenaar kaas (in plakken) 8 sneetjes casino bruin 40 g smeerboter of margarine 4 theelepels mosterd 8 runderknakworstjes1. In zeef zuurkool laten uitlekken.... bekijk recept »

Snelle zuurkool met 4 soorten vlees

1 kg voorgekookte zuurkool met witte wijn (in zakje) 1 gekookt hammetje 4 Poolse worsten 8 worsten uit Straatsburg 150 g Breydelspek in sneetjes 8 kleine aardappelen 1 dikke ui 2 eetlepels reuzel of boter 20 cl Riesling 1 koffielepel jeneverbes 2 kru... bekijk recept »

Hartige zuurkooltaart met tuttifrutti

1/2 pak (225 g) witbroodmix 50 g boter 1 bakje (250 g) tutti frutti 2 el suiker 200 g katenspek in stukjes 1 zakje (520 g) kruidenzuurkool 3 eieren 1 bekertje (125 ml) zure room 1 tl karwijzaad zout peperVan broodmix met boter en 125 ml water deeg ... bekijk recept »

Zuurkoolschotel met tuttifrutti

25 g boter 175 g Tivall fijngehakt (vleesvervanger) 250 g tutti frutti 900 g aardappelschijfjes 200 ml koksroom1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Verwarm de boter in een koekenpan en bak het gehakt 5 minuten. Breng op smaak met peper en ... bekijk recept »

Pastramitoast

4 sneetjes brood (schwarzbrot) 3 volle eetlepels Thousand Island dressing (bakje a 100 g) 1 pakje pastrami (flinterdun gesneden (ca. 75 g)) ½ pakje wijnzuurkool (a 260 g) 1 zakje geraspte kaas (oud (80 g)) 1 th... bekijk recept »

Zuurkoolschotel met kaaskorstje

1 kg vastkokende aardappel 125 g tutti frutti (zak 500 g) 100 g gezouten cashewnoten (zakje à 200 g) 40 g boter 40 g bloem 450 ml melk 200 g geraspte belegen kaas 500 g kruidenzuurkool1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. Schi... bekijk recept »

Zuurkool met gebakken blauwe druiven

400 g kruimige aardappels 400 g zuurkool 1 blaadje laurier 300 g speklappen olijfolie om in te bakken 200 g pitloze blauwe druiven 1 el honing 1 bosje bieslook Schil en snijd de aardappels in gelijke stukjes. Breng... bekijk recept »

Hazenrugfilet met Parmaham en zuurkool

4 hazenrugfilets (op kamertemperatuur) 2 el groene pesto 8 plakken Parmaham (of 4 plakken Coburger ham) 3 el olijfolie 3 kleine tomaten 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 1 ui (gesnipperd) 250 g wijnzuurkool 16 zwart... bekijk recept »

Franse zuurkoolschotel

250 g lamsboutlapjes à la minute 4 eetlepels olijfolie 1 zak krielaardappels (` 750 g AH) 2 teentjes knoflook zout peper 1 pak gekookte wijnzuurkool (520 g AH) 100 g magere spekreepjes1. Lamsboutlapjes in reepjes snijden. In w... bekijk recept »

Pagina 7 van 74