Recepten voor winterpeen

704 recepten voor winterpeen

Winterpeen

Winterpeen De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Naar men aanneemt werden de eerste wortels geteeld in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bospeen en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare zeer vruchtbare grond en dat proef je. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt er ook van alles mee koken, bakken, roerbakken en stoven.

Receptenzoeker

Snelle coq au vin blanc

200 g bleekselderij 350 g winterpenen 1 ui 8 g tijm 75 g gerookte spekreepjes 400 g scharrelkipdijfilet 100 ml witte wijn 200 ml slagroom 800 g aardappelpuree met boter1. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Snijd de winterpeen in... bekijk recept »

Italiaans-Amerikaanse lasagne

2 tenen knoflook 2 uien 250 g winterpeen 4 stengels bleekselderij 100 g Parmezaanse kaas 75 g boter 800 g tomatenblokjes (blik 400 g) 50 g bloem 700 ml halfvolle melk 1 el gedroogde oregano 4 runderbraadworsten (schaal 5... bekijk recept »

Blanquette de veaux (kalfsvlees in romige saus)

1 winterpeen 1 ui 3 kruidnagels 2 takjes tijm 2 blaadjes laurier 1 kg kalfslapjes 50 g boter 50 g bloem 1 el crème fraîche (beker a 125 ml) 1 ei (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)) 1 tl citroensap 500 g champignons... bekijk recept »

Gepocheerd ei in paddenstoelenbouillon

2 potten bouillon (gevogelte (a 380 ml)) 1 bak kastanjechampignons (250 g) 1 prei (in grove ringen) 1 winterpeen (in grove stukken) 2 el Japanse sojasaus 4 eieren enkele sprietjes verse bieslook (zakje a 25 g)1. B... bekijk recept »

Tonijnsteaks met tomatentapenade

6 eetlepels olijfolie 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 4 tonijnsteaks in olijfolie (140 g) 1 komkommer 1 winterpeen 4 eetlepels sladressing bieslook (fles a 270 ml) 4 eetlepels tapenade van zongedroogde tomaten1. In koek... bekijk recept »

Roerbakschotel met spruiten

1 pak aardappel roerbak idee Provencaals (50 g) 1 grote winterpeen 2 eetlepels olijfolie 1 schaal rundergehakt (ca. 300 g) 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 1 zak spruitjes (500 g) 4 eetlepels zilveruitjes (zoetzuur)Roerbakmix (uit pak) met 100 ml ... bekijk recept »

Stap-voor-stap oma's soep met ballen

1 grote ui 750 g winterpeen (zak 1 kg) 2 preien 5 stengels bleekselderij 30 g boter 3 kippenbouillontabletten 1 sneetje witbrood 100 ml melk 300 g rundergehakt 1 tl kerriepoeder 2 el ketchup 150 g vermicelli 4 el verse peterselie plat, fijngesnedenSt... bekijk recept »

Kapucijners met zelfgemaakte piccalilly

1 duopak spekblokjes (250 g) 100 g bloemkool (in kleine roosjes) ½ winterpeen ((a 250 g), in blokjes van 1 cm) 200 ml witte-wijnazijn 3 tl gemalen kurkuma (koenjit) (potje 44 g) 3 tl gembersiroop 3 tl suiker 60 ... bekijk recept »

Huzarensalade

500 g vastkokende aardappelen 125 g winterpeen 125 g tuinerwten (pak, diepvries) 3 eieren 100 g augurken zoetzuur 150 g schouderham (pakje) 50 g zilveruitjes 1 lichtzure appel (bijv Granny Smith) 1 el kappertjes (potje ... bekijk recept »

Snelle rendang van gehaktballetjes

300 g witte rijst (zak 1 kg) 2 el olie 1 schaal Hollandse (rundergehaktballetjes (300 g)) 2 uien (grof gesnipperd) 1 bakje boemboe rendang vlees (100 g) 500 g winterpeen ((zak 1 kg), in reepjes) 1 zak spitskool&nb... bekijk recept »

Pagina 7 van 71

Receptenzoeker