Recepten met winterpeen

704 recepten met winterpeen

Winterpeen

Winterpeen De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Naar men aanneemt werden de eerste wortels geteeld in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bospeen en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare zeer vruchtbare grond en dat proef je. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt er ook van alles mee koken, bakken, roerbakken en stoven. Was de winterpeen, snij het 'kontje' eraf en schil de peen met een mes of een dunschiller. De kooktijd voor een hele peen is 20-25 minuten, voor plakken peen ca. 7 minuten. + lees meer

Erwtensoep van wereldkampioen Menthe Groefsma

625 gr hamschijven 1 kleine verse worst 1 speklap zonder zwoerd 1 kleine prei (in ringen) 1 grote ui (fijngesnipperd) halve winterpeen (in blokjes) handje bladselderij (fijngesneden) specerijen voor bouillon (laurierblad, peperkorrels, zeezout, een k... bekijk recept »

Groente-Aardappel Rösti

450 gekookte vastkokende aardappelen grof geraspt 180 gr groente resten ( broccoli, papika, winterpeen) 1 staaf prei gehalveerd in dunne ringen 1 sjalot gesnipperd 1 teen knoflook gesnipperd 75 gr (parrano) of andere gerspte kaas naar smaak olijf... bekijk recept »

Pastinaak-Wortel-Aardappelpuree

3 of 4 middelgrote kruimige aardappelen 1 pastinaak 1 winterpeen 1 klontje boter 1 scheutje kookroom peper en zout uit de molen naar smaak optie toefje dille of peterselie ter garnering 1 groente bouillonblok1. In de groentelade van de koelkast lag... bekijk recept »

Coleslaw met frisse dressing

1/2 middel grote spitskool gesnipperd 1 middel grote winterpeen in fijne reepjes 1/4 kleine knolselderij in reepjes 1/2 zoet zure appel in reepjes 3 bos uitjes in ringetjes 1 bosje platte peterselie VOOR DE DRESSING 2 el mayonaise 2 el dikke volle... bekijk recept »

Russische garnalensalade

200 g vastkokende aardappels 100 g doperwten (diepvries) 200 g winterpeen 200 g appel 200 g zoetzure augurken 200 g Noorse garnalen Calvé mayonaise citroensap garnering: kruiden (bieslook, dille, peterselie),gevulde eieren, kerstomaatje... bekijk recept »

Vegetarische courgetteburgers met

200 g gekookte kikkererwten 2 kleine uien 200 g courgette (1 kleine) 300 g winterpeen 1 sinaasappel 3 el 3 fijngehakte koriander 1 mespunt versgemalen peper 15 g blanke hazelnoten 2 blaadjes kropsla 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g) 1 tl 1... bekijk recept »

Slanke currysoep met veel groentjes

1 middelgrote ui gesnipperd 2 dikke teen knoflook gesnipperd 2 cm verse gember gesnipperd 1 grote geschilde aardappel 150 gr broccoliroosjes ook de steel. 3 kleine winterpeen geschild in stukjes 200 gr groente naar keuze ( prei,spitskool taugé... bekijk recept »

Kleindochters lekkerste tomatensoep

10 mooie tomaten ontveld en in stukken gesneden 1 flinke ui in dunne halve ringen gesneden 2 teen knoflook geperst 1 klein blikje tomatenpuree 1 grote winterpeen in kleine blokjes gesneden 8 takjes verse ijm geplukt 2 bouillon blokken kruiden of g... bekijk recept »

"Irish Coffee" van wildbouillon

3 el ( arachide) olie 300 gr wildhachee of mager rundvlees in kleine blokjes 1,2 liter wildfond 100 gr shiitakes schoongeveegd in plakjes 1 blikje 70 gr tomatenpuree 1 kleine ui gesnipperd 1 kleine winterpeen geschrapt in mini blokjes 1/4 knolselde... bekijk recept »

Stoofschotel kip, choroizo en olijven

1 grote Ui, gesnipperd 1/2 Winterpeen in stukjes 1 prei, in ringen 4 Kipkarbonades 400 gram kipfilets, in grove stukken 2 eetlepels Olijfolie 150 gram Chorizo, in stukjes 3 tenen Knoflook 1 theelepel milde paprikapoeder 3 takjes Tijm 1 blikje ... bekijk recept »

Pagina 69 van 71