Recepten met snijbonen

355 recepten met snijbonen

Snijbonen

Snijbonen Iedereen kent ze: die platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden. We hebben het over de snijboon, een plantensoort uit de familie van de vlinderbloemigen met brede, platte peulen. De snijboon wordt, zoals de naam al zegt, fijngesneden gegeten, om op deze manier het aroma ten volle tot zijn recht te laten komen. Je vindt ze in de AGF-afdeling van de supermarkt en bij je groenteman in de winkel of in zijn marktkraam. Je kunt ze in stukjes of reepjes bereiden als sologroente of als onderdeel van een groenteschotel. Supermarkten en groentespeciaalzaken geven je vaak de keuze: zelf snijden of kant-en-klaar gesneden kopen. Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en beslissen hoe je ze gaat koken of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes. Snijbonen moeten niet rauw gegeten worden. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt. Bonen in pot en blik en uit de diepvries zijn niet meer rauw. + lees meer

Fruit-vleespasteitjes

400 gm hamlappen 1 zout 1 peper 1 ui 1 friszure appel (granny smith) 2 eetlepels boter of margarine 1 pot hero fruit voor vlees abrikoos; ananas (250 ml) 8 pasteibakjes Bereiden: Hamlappen in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. Ui pellen... bekijk recept »

Kipfilet met mosterd-wortelsaus

1 ui 1 blik worteltjes (nettogewicht ± 400 g) 1 el boter of margarine 1 el franse mosterd 2 takjes selderij 400 g kipfilet zout peper 1/2 el citroensap Ui pellen en snipperen. Worteltjes afgieten. 4 el vocht opvangen. In pan boter verhitten. Ui ± 3... bekijk recept »

Frisse sambalboontjes met mie en kip

250 g conimex mie (nestjes) 400 g kipfilet conimex wok olie 800 g gebroken verse sperzieboontjes 1 potje conimex sambal tjampoer 1 bakje conimex boemboe sajoer boontjes 1 pakje conimex romige kokosmelk Bereidingswijze:- Breng in een ruime pan een fl... bekijk recept »

Biefstuk met danablu en bramensaus

200 gm bramen 50 gm danablu (blauwschimmelkaas) 25 gm boter 2 biefstukjes a 100 g 1 eetlepel cognac 50 ml vleesfond 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes 1 vers gemalen peper ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk* 28.0; 3.02 Was de bramen voorzich... bekijk recept »

Pompoen-aardappelstamppot met garnalen en tomatenjus

Voor de tomatenjus: 1 klein blikje tomatenpuree 1 theelepel kerriepoeder 1/2 theelepel komijn 2 tenen knoflook peper en zout uit de molen Voor de stamppot: 750 gr zoete aardappelen 750 gr pompoen 500 gr gemengde bonen, zoals sperziebonen, peultjes en... bekijk recept »

Pagina 36 van 36