Recepten met snijbonen

355 recepten met snijbonen

Snijbonen

Snijbonen Iedereen kent ze: die platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden. We hebben het over de snijboon, een plantensoort uit de familie van de vlinderbloemigen met brede, platte peulen. De snijboon wordt, zoals de naam al zegt, fijngesneden gegeten, om op deze manier het aroma ten volle tot zijn recht te laten komen. Je vindt ze in de AGF-afdeling van de supermarkt en bij je groenteman in de winkel of in zijn marktkraam. Je kunt ze in stukjes of reepjes bereiden als sologroente of als onderdeel van een groenteschotel. Supermarkten en groentespeciaalzaken geven je vaak de keuze: zelf snijden of kant-en-klaar gesneden kopen. Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en beslissen hoe je ze gaat koken of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes. Snijbonen moeten niet rauw gegeten worden. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt. Bonen in pot en blik en uit de diepvries zijn niet meer rauw. + lees meer

Lamsvleesnavarin

2 kg ontbeend lamsvlees van de bout of schouderin blokjes 3 eetlepels olijfolie 3 eetlepels bloem 1 liter groentebouillon 2 blikken gehakte tomaten a 400 gr 1 eetlepel tomatenpuree 1,5 dl droge rode wijn 2 laurierbladen 2 takjes marjolein 1/2 theelep... bekijk recept »

Een-pans Couscous.

1 kopje couscous-Olijfolie- 100 gr.Chorizaspekblokjeslamsvlees...200 gr. 100 gr Soja-blokjes Groenten (uipaprikacourgettewortelbroccoliprei(wat je in huis hebt)100 gr. kikker-erwten- 1 bouillionblokje- zout en peper naar smaak- 1kaneelstokjetheelepel... bekijk recept »

Gestoofd Konijn

Konijnenboutenolijfolieuien (rode of zoete zijn ook prima)bruin biermangochutneypeperzoutroosmarijn of tijmallesbinder. Hulpmiddelen Braadpanzeef Hulpmiddelen - Braadpanzeef Bereidingswijze Braad een aantal konijnenbouten aan in hete olijfolie. temp... bekijk recept »

Roti

4 kippebouten (ca. 1 kilo) 50 g boter of margarine 300 g zelfrijzend bakmeel 500 g sperziebonen 750 g vastkokende aardappels 1 grote ui 1 rode peper 5 eetlepels olie 2 eetlepels kerriepoeder 3 theelepels gemalen koriander 2 theelepels gemalen komijn ... bekijk recept »

Veganistische Stoof Op Roti Gestoeld

Afhankelijk van de hoeveelheid eters zelf hoeveelheden schatten graag aardappelenboontjes (origineel is kousebandik heb in de biologische winkels ontdekt dat er heerlijke spekbonen zijn en allerlei andere 'oudevergeten rassen"zoek iets lekkerssni... bekijk recept »

Satestoofje

1 dikke ui1 rode paprika1 groene paprikaeen paar verse champignons,3 tenen knoflook2 Kipfiletscelavita mini krieltjes (half zakje)300 gr snijbonen300 gram bloemkoolbakje conimex maleise satesausthaise groene curryblikje cocosmelkboemboe sate kruiden ... bekijk recept »

Lamsstoofpot Bellisimo

Ingredienten 1500 g lamsschouder c.q. lamsboutlapjesin blokjes van 3 cm (n.b. het klein los gesneden ronde stukje bot gewoon laten meedoen in het proceskan evt. aan het eind er uit gevist worden.) 2 volle el bloem. peper en zout. 8 el olijfolie. 3 a ... bekijk recept »

Konijn In Dragonsaus, Gestoofd

250-300 g konijnenvleesin brede repen, zout en peper, 1 el olijfolie, 1 el boter of margarine, 50 g ontbijtspekin dunne reepjes, 2 sjalottenin dunne ringen, 1 teentje knoflookgeperst, 1 el ontpitte zwarte olijvenin blokjes, 1 dl kippenbouillon [van t... bekijk recept »

Gevulde Forel

Voor 4 personen: 4 forellen of zalmforellenThijmzwarte grof gemalen peperzeezoutnootmuskaat. roomboterolijfolie8 grote aardappelenwortelenuiknoflook. diverse soorten fruit. bv.mandarijn,appel,frambozen. snijbonen. Was de vis onder koud water, wrijf z... bekijk recept »

Sperzieboontjes Met Witte Bonen En Gremolata

500 g sperziebonen 1 blik of pot witte bonen (circa 400 g) 1 citroen 1 - 2 teentjes knoflook 4 eetl. olijfolie 4 eetl. fijngehakte peterselie zout versgemalen peper westher@xs4all.nl Haal de boontjes af en snijd ze schuin doormidden. Kook ze in ru... bekijk recept »

Pagina 35 van 36