Recepten met snijbonen

355 recepten met snijbonen

Snijbonen

Snijbonen Iedereen kent ze: die platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden. We hebben het over de snijboon, een plantensoort uit de familie van de vlinderbloemigen met brede, platte peulen. De snijboon wordt, zoals de naam al zegt, fijngesneden gegeten, om op deze manier het aroma ten volle tot zijn recht te laten komen. Je vindt ze in de AGF-afdeling van de supermarkt en bij je groenteman in de winkel of in zijn marktkraam. Je kunt ze in stukjes of reepjes bereiden als sologroente of als onderdeel van een groenteschotel. Supermarkten en groentespeciaalzaken geven je vaak de keuze: zelf snijden of kant-en-klaar gesneden kopen. Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en beslissen hoe je ze gaat koken of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes. Snijbonen moeten niet rauw gegeten worden. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt. Bonen in pot en blik en uit de diepvries zijn niet meer rauw. + lees meer

Herfstige stamppot met zoete spekjes

800 g kruimige aardappels 125 ml crème fraîche 250 g spekblokjes 250 g kastanjechampignons 50 g macadamianoten 2 el honing 400 g snijbonen Herfstige stamppot met zoete spekjesBreng 2 pannen met water en een beetje z... bekijk recept »

Blote billetjes in het groene veld

400 g vastkokende aardappels 400 g snijbonen 65 g zonnebloempitten 250 g cherrytomaten 2 kropjes little gem 1  appel, Granny Smith 0.5 bosje dille 400 g witte bonen, pot 150 g komijnekaas, aan stuk olijfo... bekijk recept »

Gehaktballetjes met gember en snijbonen

500 g kalfsgehakt 1 ui 1 eetlepel olijfolie 2 knoflookteentjes 2 cm verse gember, geraspt of fijngesnipperd 400 g snijbonen, diepvries 3 sneetjes oudbakken brood 2 eieren 125 g pandanrijst, traiteurafdeling Delhaize 0.5 koffielepel kurkuma 1 eetlepel... bekijk recept »

Karbonade met gebakken ananas

6 el olijfolie 900 g kleine krieltjes 4 ribkarbonades 4 grote rode uien ½ ananas 1 tl gedroogde tijm 400 g gesneden snijbonen1. Verhit 2/3 van de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in 20 min. goudbruin en gaar. Breng op ... bekijk recept »

Varkenslapjes met appel-zilveruitjesjus

1 zak kruimige aardappels (1 kg) 25 g boter 4 varkenslappen (400 g) 100 ml appelsap 1 potje zilveruitjes 1 zakje jus (met uitjes) 2 doosjes snijbonen (a 300 g, diepvries) 1 dl melk1. Aardappelen schillen, in vieren s... bekijk recept »

Lamsrack met zomerboontjes

100 g witte bonen (pak a 500 g) 1 sjalot (in stukken) 1 pot gevogeltefond (380 ml) 2 schaaltjes lamsracks (a ca. 400 g) 12 snijbonen 16 peultjes 12 verse tuinbonen (of 2 el tuinbonen diepvries) 1 grote tomaat&nb... bekijk recept »

Zalm met kruidenroomkaas

400 g zalmfilet olijfolie om in te bakken 500 g vastkokende aardappels 1 venkel 300 g snijbonen 1 courgette 4 takjes dille 1 bos bladpeterselie 1 sjalot 1 teentje knoflook 1 citroen 100 g roomkaas 1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. Snijd de z... bekijk recept »

Minestrone van jonge groentjes en pesto

1 doosje kleine groene asperges 1 pakje snijbonen 100 g fijne erwtjes (diepgevroren of vers) 2 tomaten 1 pakje verse dille 2 l kippenbouillon 100 g pastaboogjes 1 potje salsa verde1. E-mail 2. Print dit recept 3. 1 doosje kleine groene asperges 4. ... bekijk recept »

Snelle pasta met avocadodip

300 g viergranenmacaroni 2 teentjes knoflook olijfolie om in te bakken 200 g snijbonen 1  winterwortel 75 g rucola 75 g geraspte Parmezaanse kaas Snelle pastaKook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking.... bekijk recept »

Vispotje met groenten

400 g snijbonen (in stukken) 2 eetlepels olie 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 1 rode paprika (in dunne repen) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 100 ml visbouillon (van tablet) 1 theelepel gedroogde oregano (of I... bekijk recept »

Pagina 3 van 36