Recepten met snijbonen

355 recepten met snijbonen

Snijbonen

Snijbonen Iedereen kent ze: die platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden. We hebben het over de snijboon, een plantensoort uit de familie van de vlinderbloemigen met brede, platte peulen. De snijboon wordt, zoals de naam al zegt, fijngesneden gegeten, om op deze manier het aroma ten volle tot zijn recht te laten komen. Je vindt ze in de AGF-afdeling van de supermarkt en bij je groenteman in de winkel of in zijn marktkraam. Je kunt ze in stukjes of reepjes bereiden als sologroente of als onderdeel van een groenteschotel. Supermarkten en groentespeciaalzaken geven je vaak de keuze: zelf snijden of kant-en-klaar gesneden kopen. Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en beslissen hoe je ze gaat koken of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes. Snijbonen moeten niet rauw gegeten worden. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt. Bonen in pot en blik en uit de diepvries zijn niet meer rauw. + lees meer

Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus

3 el boter 4 haaskarbonades 300 g gesneden prei 400 g gesneden snijbonen (gewassen) 1 el gedroogde tijm 800 g cannellinibonen 250 ml slagroom 2 el Franse mosterd ½ tablet kippenbouillontablet1. Verhit 2 el boter in een koeke... bekijk recept »

Currysoep met rijst, snijbonen en kip

2 el arachideolie 400 g kipdijfiletreepjes naturel 2 el Thai green curry (blikje 70 g, Euroma Original spices by Jonnie Boer) 400 g gesneden snijbonen 1½ liter kippenbouillon van tablet (van tablet) 200 g radijsjes 300 g 1 ... bekijk recept »

Tomatenpilav met kruidige kip

345 g kipfilethaasjes 2 tl baharat (specerijenmengsel) 1 ui 3 tenen knoflook 5 trostomaten 4 el olijfolie 300 g zilvervliesrijst 800 ml kraanwater 1 kippenbouillontablet 225 g snijbonen (diepvries) 20 g platte peterselie1. De... bekijk recept »

Gnocchi met kalfsoester

50 g roomboter takjes salie (uit zakje Italiaanse-kruidenmix a 20 g) 500 g gnocchi di patate 150 g panklare snijbonen 2 kalfsoesters1. In grote pan water met zout aan de kook brengen. Van boter 1 eetlepel achterhouden, rest in steelpan o... bekijk recept »

Paddenstoelenstroganoff met rijst

275 g meergranenrijst 400 g gesneden snijbonen 500 g kastanjechampignons 25 g boter 1 el tomatenpuree 1 el bloem 200 ml slagroom (op kamertemperatuur) 1 el kappertjes1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook o... bekijk recept »

Gebakken scholfilet met oranje topping

500 g scholfilets 1 el citroensap 2 schijven ananas (in kleine stukjes) 2 el platte peterselie (fijngehakt) 1½ el gembersiroop 3 el olijfolie 1 zakje peen julienne 4 el bloem1. Wrijf de scholfilets in met zout en een klei... bekijk recept »

Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam

6 grote sint-jakobsvruchten, ontdarmd en gekuist een beetje olijfolie 50 g droge witte wijn 75 g visfond Delhaize 1 takje dragon 5 jeneverbessen 15 g gin 60 g boter een beetje thaï wok oil Delhaize 45 g julienne van snijbonen (voor groentemengeling) ... bekijk recept »

Japanse snijbonen met sojasaus

600 g snijbonen (steelaanzet en puntjes verwijderd en bonen in schuine stukken) 1 el zonnebloemolie 2 tenen knoflook (in dunne plakjes) 1 rode peper (zaadlijsten verwijderd en peper in reepjes) 3 el Japanse sojasaus (flesj... bekijk recept »

Koolvis met 'blote billetjes in het gras'

1 pak koolvisfilet (diepvries, 400 g) 1 zakje verse peterselie (30 g) 4 eetlepels olijfolie 1 pak Hollandse (snijbonen (diepvries, 450 g)) 2 potten witte bonen (a 370 g) 2 1/2 eetlepel mosterd 1 zakje Hollandaisesaus&n... bekijk recept »

Fusilli met zalm en snijbonen

350 g fusilli (pasta, zak a 500 g) 2 dozen snijbonen (diepvries, a 300 g) 2 uien 2 eetlepels olijfolie 250 ml melk 1 pakje mix voor tagliatelle roomsaus (70 g) 1 blik roze zalm (418 g)1. Fusilli volgens gebruiksaanwijz... bekijk recept »

Pagina 1 van 36