Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Gehaktbal met jus

2 sneetjes wit brood 150 ml volle melk 3 sjalotten 75 g boter 250 g gehakt (half-om-half) 250 g rundergehakt 1 ei (losgeklopt) 1 mespunt nootmuskaat (geraspt) 2 el mosterd 4 el bloem 150 ml runderbouillon (warm... bekijk recept »

Verse doperwten met sjalot en mosterd

1 kg verse doperwten ((400 g), gedopt) 25 g boter 1 sjalot (gesnipperd) 2 tl gedroogde dragon 1½ el grove mosterd 3 el geslagen room (23 % vet)1. Dop de erwten en spoel de erwten in een zeef onder koud stromend water af.... bekijk recept »

Gebakken krieltjes met salie en sjalot

6 sjalotten (gepeld) 500 g krieltjes (in de schil) 25 g boter mespunt foelie (gemalen) 3 eetlepels droge witte wijn 12 blaadjes salie (van plantje of uit zakje It. kruidenmix)1. Sjalotten en krieltjes halveren. In koeken... bekijk recept »

Gevulde vernisschelpen uit Suriname

12  grote vernisschelpen 100 g wit brood 100 ml melk 1  sjalot 1 teentje knoflook 1 takje koriander 1 takje bladpeterselie 1 el boter 1  rode peper 2  limoenen 3 el paneermeel 200 g zeewier ... bekijk recept »

Plattekaas met bieslook en sjalot

1 bosje bieslook 1 eetlepel droge witte wijn 1 teentje knoflook 1 eetlepel olijfolie 3 eetlepels room 1 sjalot 250 g volle verse kaas 0,5 eetlepel wijnazijn zout zwarte peper van de molen1. Spoel de bieslook, droog hem en hak hem fijn. Pel de sjalot ... bekijk recept »

Salade met foie gras en aardbeien, vinaigrette met sjalot

200 g ganzenlever Delhaize 250 g aardbeien 100 g jonge sla met rucola 1 kleine sjalot 8 eetlepels olijfolie 3 eetlepels witte balsamicoazijn 0.5 koffielepel mosterd op oude wijze peper en zout1. Giet de azijn in een glazen potje, strooi er wat zout... bekijk recept »

Hollandse varkensprocureur met sjalot-tijmboter

2 el olijfolie 800 g varkensprocureur 1 snufje zout 1 snufje peper 400 g pompoen 4 stukje rode ui 1 gele paprika 2 rode paprika's 250 g vastkokende aardappelen 1 bakje smaakboter sjalot-tijm 10 g Italiaanse kruidenmix 1 braadzak 1 br... bekijk recept »

Pittige garnalen met avocado

1 rode peper 2 sjalotten 1 teen knoflook 3 el zonnebloemolie 350 g reuzengarnalen 2 tl gemalen koriander (ketoembar) 2 avocado's 1 limoen 15 g verse koriander ½ komkommer 2 trostomaten1. Snijd het steeltje van de rode peper. ... bekijk recept »

Risotto met garnalen

1 l water 1  kippenbouillon 1  sjalot 1 stengel bleekselderij olijfolie om in te bakken 300 g risottorijst 150 ml witte wijn 1  citroen 250 g roze garnalen 50 g geraspte Parmezaanse kaas 1 klontje bo... bekijk recept »

Mechelse koekoek met sinaasappel en sjalot

1 Mechelse koekoek (1,4 kg) 1 citroen 8 sjalotten 3 biosinaasappels 10 g tijm 3 verse laurierblaadjes 2,5 dl vers sinaasappelsap 50 g zachte gezouten boter 1 eetlepel Espelettepeper 3 eetlepels honing 3 dl gevogeltefond peper en zout1. Verwarm de ove... bekijk recept »

Pagina 3 van 100