Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Broodje Caesarkip

2 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook (geperst) 1 Italiaanse bol ½ avocado 75 g gebraden kipfilet (vleeswaren) 1 (tros)tomaat (in plakken) 1 sjalot (in ringen) ½ bakje Caesar dressing (verse sladres... bekijk recept »

Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)

1 eetlepel olie 1 sjalot (fijngesnipperd) 1 courgette (in kleine blokjes) ½ theelepel Italiaanse keukenkruiden 100 g risottorijst 1 bol mozzarella (kaas)1. In kleine pan met antiaanbaklaag olie verhitten en hierin sjalot en c... bekijk recept »

Gestoofde bospeen met platte gehaktballen

1  sjalot 400 g kalfsgehakt 1  ei 1 tl komijnpoeder 3 el paneermeel olijfolie om in te bakken 1 el boter Platte gehaktbalPel en snipper de sjalot.Meng het gehakt met de sjalot, het ei, komijnpoeder, paneermeel en een be... bekijk recept »

Tompouce met zalm en asperges

1 ei 1 sjalot 500 g witte asperges 4 plakjes roomboterbladerdeeg (pak 10 plakjes, diepvries, ontdooid) 25 g boter 50 ml Martini extra dry 250 ml slagroom 200 g gerookte zalmfilet1. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop... bekijk recept »

Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade

8 kippenbouten 8 grote sjalotten 150 g jonge spinazieblaadjes 800 g loskokende aardappelen 80 g Fourme d'Ambert 5 g verse tijm 1 dl sojasaus 1.5 dl balsamicoazijn 2 eetlepels olijfolie 50 g boter peper en zout1. Schil de aardappelen en kook ze gaar ... bekijk recept »

Mosselen in spicy tomatensaus

1 komkommer 1½ el rijstazijn 2 kg verse mosselen 62½ g Spaanse chorizo (hele worst) 1 sjalot 350 ml tomato frito1. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange repen. Meng de komkommerlinten met de rijstazijn. 2. Verwijder... bekijk recept »

Kabeljauwpakketjes met groene curry

400 g kabeljauwfilet (diepvries, 4 blokken) 2 eetlepels groene Thaise currypasta 2 eetlepels olie 1 sjalot (gesnipperd) 1 limoen (in 4 parten)1. Kabeljauwfilet (in magnetron) laten ontdooien en met keukenpapier droogdeppen. In ... bekijk recept »

Lunchbol met zalm en hüttenkäse

1 bakje hüttenkäse (200 g) 1 bosuitje ((zakje 3 stuks), in ringetjes) 1 sjalot (gesnipperd) 4 Italiaanse (bollen) 100 g gerookte zalm 1 el kappertjes (potje 100 g)1. Schep de hüttenkäse om met de bosui en de sjalot.... bekijk recept »

Salade van kreeft met artisjok

2 eetlepels arachide-olie 4 dikke diepgevroren artisjokbodems 4 eetlepels extra zuivere olijfolie 3 eetlepels frambozenazijn 1 gehakte fijne kruiden 2 gekookte kreeften 300 g gemengde salade (mesclun) 40 g gepelde, ongezouten pistaches 8 punten van g... bekijk recept »

Gevulde kalkoen met paddenstoelen & pancetta

2½ kg kalkoen 1 sjalot 2 takjes rozemarijn 150 g paddenstoelentrio 95 g gepelde pistachenoten 50 g pancetta 3 el olijfolie 2 sneetjes speltbrood 300 g kipgehakt1. Neem de kalkoen 30 min. voor bereiding uit de koelkast. Snipper on... bekijk recept »

Pagina 1 van 100