Recepten met radijs

461 recepten met radijs

Radijs

Radijs Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer

Komkommer-sojadip

½ komkommer (in blokjes van ca. 1/2 cm) 1 el sesamzaad ((bakje 100 g), geroosterd) 1½ tl sojasaus (flesje 150 ml)1. Meng de komkommer met het sesamzaad en de sojasaus. Heerlijk om te dippen met bloemkoolroosjes, radijs en... bekijk recept »

Munt-radijs-chutney

1 rode peper (zaadlijsten verwijderd) 1 bosje radijs (in kleine stukjes) 1 ui (gesnipperd) 1 limoen (uitgeperst) 1 bakje munt ((15 g), alleen de blaadjes)1. Snijd de rode peper in reepjes en doe met de radijs en de ui... bekijk recept »

Rosbief-witlofsalade

100 g roquefort ((blauwaderkaas), verbrokkeld) 2 el mayonaise 2 stronken witlof 2 zakken rucola (sla, a 75 g) 1 bosje radijs 150 g rosbief (in plakken) 50 g walnoten (grof gehakt)1. Pureer met de staafmixer de helft va... bekijk recept »

Pastasalade met radijs en rauwe ham

300 g farfalle (pasta, zak 500 g) 1 limoen (schoongeboend) 5 el olijfolie extra vierge 1 bakje cherry tomaten ((250 g), gehalveerd) 2 bosjes radijs (in partjes) 1 bakje basilicum ((15 g), alleen de blaadjes) 300 g... bekijk recept »

Rauwkostsandwich & broodje kip

2 sneetjes witbrood ½ komkommer (in dunne plakjes) 4 radijsjes (in dunne plakjes) 35 g zuivelspread (naturel light (bakje 150 g)) 1 wit bolletje (gehalveerd) 4 plakjes gebraden kipfilet (pakje 125 g, vleeswaren... bekijk recept »

Avocadodip

1 rijpe avocado 2 el zure room (bekertje 125 ml) druppels tabasco (flesje 57 mlpaar) 2 bosuitjes (in dunne ringetjes)1. Prak de avocado met een vork tot puree. Voeg de zure room en tabasco toe. Schep de bosuiringetjes door de dip... bekijk recept »

Kropsla met tonijndressing

1 kropsla 1 bosje radijsjes 1 blikje rillettes tonijn (paté 125 g) 1 theelepel mosterd 2 eetlepels witte wijnazijn 2 eetlepels mayonaise1. Slabladeren losmaken, wassen en drogen. Radijs schoonmaken en in plakjes snijden. In kom tonijn ... bekijk recept »

Couscous met abrikozen en geitenkaas

300 g diepvriestuinbonen 500 ml water 8  gedroogde abrikozen 300 g couscous 2 tl komijnpoeder 2 tl kurkuma 1  limoen 1 bosje radijs 1  komkommer 1 bosje bosui 125 g zachte geitenkaas olijfolie e... bekijk recept »

Lasagne met zeefruit en vermoutsaus

4 groene lasagnevellen 100 g verse roomkaas naturel 2 eetlepels witte vermout 1/2 theelepel gemalen kurkuma (koenjit) 1 eetlepel mosterd 2 takjes selderij (fijngesneden) 1/2 zak zeevruchtencocktail (diepvries, a 500 g) 1 bosje... bekijk recept »

Haringtartaartje

4 Hollandse Nieuwe haringen 1 tl olijfolie 8 radijsjes (grof geraspt) 2 el crème fraîche 1 el citroensap 1 1/2 el verse dille (fijngesneden)1. Verwijder het staartje van de haringen en snijd de haringfilets in kleine blokjes (3-4 ... bekijk recept »

Pagina 7 van 47