Recepten met radijs

461 recepten met radijs

Radijs

Radijs Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer

Kipwraps met mango en limoenmayonaise

1 limoen 6 el mayonaise 1 eetrijpe mango ½ bosje radijs 15 g munt (alleen de blaadjes) 15 g basilicum (alleen de blaadjes) 6 tortillawraps 300 g gegaarde kipfilet (schaal à 150 g)1. Rasp de groene schil van de limoen... bekijk recept »

Ossenhaas tataki met noedels en radijs

250 g ossenhaas (op kamertemperatuur) 2 el arachideolie 2 cm verse gember 60 ml sojasaus 1 el mirin (Japanse rijstwijn, flesje 150 ml) 1 el sesamolie 1 el limoensap 270 g udon noedels 1 bosje radijs 350 g groene asperges ... bekijk recept »

Biefstuk met tuinerwtenpuree

1 zak aardappels (kook kruimig (800 g)) 1 1/2 pak tuinerwten (diepvries a 450 g) 1 bos radijs 2 biefstukken (met kruidenboter (a 350 g)) 40 g boter 50 ml appelsap 1 eetlepel balsamicoazijn (rood)1. Aardappelen koken vo... bekijk recept »

Gebakken kreeft, bisquesaus met curry, krokante groenten

4 Canadese kreeften van 500 g 0,25 komkommer 0,5 groene appel 0,25 daikon 1,5 radijs 1 jonge wortel 1 lente-uitjes een paar blaadjes koriander en basilicum 2 zakjes bouillongroenten 0,5 fles witte wijn 15 cl witte wijn (om te blussen) 50 g grof zout ... bekijk recept »

Forelfilet met amandelkruim, gemarineerde artisjokharten en groene salade

12  artisjokharten uit blik 2 teentjes knoflook 1  citroen 100 ml olijfolie Gemarineerde artisjokhartenSnijd de artisjokharten in vieren. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng de knoflook met het sap van de citroen, olijfolie en de ... bekijk recept »

Snelle lunchsalade met geitenkaas

80 g slamelange met snijbiet 150 g peen julienne 150 g rauwkost radijsmix 4 el extra vierge olijfolie 4 el appelciderazijn 100 g harde geitenkaas 30 (stuk) 1 bruin stokbrood1. Verdeel de slamelange, peen julienne en rauwkost radijs o... bekijk recept »

Radijs met knoflook-ansjovisdip

6 teentjes knoflook ¼ l volle melk 2 bosje radijs (à ca. 175 g) 1 blikje ansjovisfilets (ca. 46 g) 1 eetlepel roomboter 6 eetlepels olijfolie (extra vierge) (versgemalen) peper1. Knoflook pellen. In steelpan melk met knoflo... bekijk recept »

Steak van gemarineerde rauwe zalm, aardappelen en verse kruiden

4 zalmfilets zonder vel van elk 150 g 600 g vastkokende aardappelen 1 bussel radijs 3 takjes dragon 0,5 bosje koriander 0,5 bosje dille 0,5 bosje bieslook 1,5 citroen (het sap) 2 eetlepels mengeling van 4 oliën 2 koffielepels roze peperbolletjes 2 ee... bekijk recept »

Tartaar van twee soorten zalm

150 g verse zalm 2 tl (zwart) sesamzaad 1 tl sesamolie 1 tl sojasaus 100 g gerookte zalm 1 el sushi gember (potje 190 g, Saitaku) 8 radijsjes 125 g zeewiersalade (bakje) 175 g sojabonen (bakje) 1 bakje rucolacress&nbs... bekijk recept »

Gebakken zalm met gemengde sla

enkele bieslookpijpjes 1 zakje gemengde sla 2 takjes koriander 1 limoen 4 moten zalm (met vel) 2 eetlepels olijfolie peper en zout 1 bosje radijzen 2 eetlepels rode wijnazijn1. Kruid de zalmmoten met peper en zout en bak beide kanten op het vel in e... bekijk recept »

Pagina 5 van 47