Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Gepofte paprika’s en charmilla

3  gele paprika's 3  rode paprika's 3  groene paprika's 3  oranje paprika's olijfolie 6 teentjes knoflook 2 tl zoutflakes 500 ml zonnebloemolie Gepofte paprika’s Verwarm de oven voor op 160 ºC. ... bekijk recept »

Marokkaanse couscoussalade

1 sinaasappel 125 g gedroogde abrikozen (geweld) 1 tl gemalen kaneel 250 g couscous (pak à 500 g) 1 mespunt zout 250 ml kraanwater 3 el olijfolie 40 g amandelen (zakje à 75 g) 2 bosuien 8 g koriander (bakje 15 g)... bekijk recept »

Groene groentesalade

1 citroen (schoongeboend) 5 el mascarpone 2 bosuitjes (in dunne reepjes) 5 el olijfolie extra vierge 500 g groene asperges 2 el verse dille (fijngehakt) 100 g sugar snaps (schoongemaakt) 100 g haricots verts (sc... bekijk recept »

Voorjaarsstamppot met ham en mosterd

1 kg kruimige aardappels 1 bos bospeen 4 dikke plakken schouderham (a ca. 130 g) ½ zakje verse bieslook (a 25 g) 3 eetlepels Dijon mosterd (pot 215 g) 1 eetlepel vloeibare honing 200 ml halfvolle melk 1 pak tuinerwte... bekijk recept »

Oosterse vispakketjes

400 g koolvisfilets (diepvries) 4 worteltjes 3 bosuitjes 2 cm verse gember 1 rode peper 4 el Japanse sojasaus 2 el olijfolie1. Laat de koolvisfilet ontdooien. Rasp de wortel. Snijd het wit van de bosui in luciferdunne reepjes en meng... bekijk recept »

Varkensschnitzel in kruidige marsalasaus

3 bosuitjes 4 varkensschnitzels 100 g rauwe ham (vleeswaren) 1 zakje verse Italiaanse kruidenmix (20 g) 4 eetlepels olijfolie 1 zakje voorgekookte minikrieltjes (450 g) 4 eetlepels Marsala (slijter) ½ bekertje s... bekijk recept »

Tong met mosterd en wortelsalade

1 zakje bosui (3 stuks) 2 zakjes peen julienne (a 150 g) ½ potje Amsterdamse uien ((a 340 g), uitgelekt) 4 el olijfolie extra vierge 1 el citroensap (flesje 115 ml) 1 el vloeibare honing 2 el grove mosterd 100 g... bekijk recept »

Kip met rode ui, appel en mosterd

6 el olijfolie 1 schaal kippen (poten zonder rugstuk (1 kg)) 3 rode uien (in parten) 3 el grove mosterd 1 appel (friszoet (bijv. elstar), schoongeboend) 1 zak spruitjes ((500 g), schoongemaakt) 1 teen knoflook (fi... bekijk recept »

Noedels met garnalen in woksaus

200 g peultjes 250 g eiernoedels 4 el zonnebloemolie 400 g Thaise roerbakmix 1 el sesamolie 3 bosuien 300 g jumbogarnalen 300 g mix & wok sauce oester knoflook (zakje à 150 g)1. Kook de peultjes in 2 min. beetgaar. Schep uit de pa... bekijk recept »

Kokossoep met tofu

1 blok tofu naturel (375 g) 1 limoen 2 bosuitjes 7 eetlepels olie 1 eetlepel rode currypasta (pot) 1 groentebouillontablet 4 dl kokosmelk 1 stengel sereh (citroengras) ½ zakje verse (kaneel)basilicum (à 15 g)1... bekijk recept »

Pagina 5 van 100