Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Tonijntaartje

1 blikje tonijn naturel ( 200 gr ) 1 bosuitje 1/4 rode paprika 2 th.l. kappertjes 1 ei 1 th.l. chilipoeder 2 eetl. room 3 eetl. geraspte oude kaas zout en peper 16 saladecups ( jos poell) Oven voorverwarmen op 200 gr. Cups vullen met tonijnmengsel, e... bekijk recept »

Franse Champignonsoep Met Rookworst

1 pakje Variatiesoep Franse Champignon (Honig) 1 C1000 Vers slagersrookworst250 gin dunne plakjes 1 dl room culinair (Campina Kookidee) 2 el grove mosterd (Marne) 1 bosuitjein ringetjes Doe de inhoud van het zakje soep in een ruime pan en klop met ee... bekijk recept »

'Gouden' Rijstsalade

250-275 gram droog kokende rijst zout 2 theelepels kurkima(geelwortel-koenjit) 2 theelepels kerriepoeder(hot-madras) 1 theelepels gemberwortelpoeder(djahe) 2 theelepels geraspte sinaasappelschil 2 eetlepels(wal)notenolie 5 verse perziken 2 bosuitjesm... bekijk recept »

Rijstsalade Met Kip En Bleekselderij

350 gram Lassie zilvervliesrijstpak a 400 gram - zout - 400 gram kipfilet - 2 1/2 dl kippenbouillon - 4 zoetzure augurkenfijngehakt - 125 ml tafelsaus bieslook - 5 stengels bleekselderijin dunne plakjes - 1 gele paprikain stukjes - 3 tomatenin partje... bekijk recept »

Rijstsalade Met Kip En Bleekselderij

350 gram zilvervliesrijstzout400 gram kipfilet2 1/2 dl. kippenbouillon125 ml. bieslooksaus4 zoete augurken fijngehakt5 stengels bleekselderij in dunne plakjes1 gele paprika in stukjes3 tomaten in partjes50 gram gezouten cashewnoten grof gehakt2 bosui... bekijk recept »

Rijstsalade Met Kip En Bleekselderij

350 gram zilvervliesrijst zout 400 gram kipfilet 2 1/2 dl kippenbouillon 125 ml bieslooksaus 4 zoetzure augurken 5 stengels bleekselderij 1 gele paprika 3 tomaten 50 gram gezouten cashewnoten grof gehakt 2 bosuitjes. Kook de zilvervliesrijs... bekijk recept »

Rijsttabbouleh

250 gram zilvervliesrijst90 gram verse peterselie3 bosuitjes1 kleine komkommer1 doosje cherrytomaatjes1 gele paprika16 zwarte olijven zonder pit3 eetlepels citroensap1 dl olijfoliezoutpeper. De rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing. intussen de p... bekijk recept »

Rijstsalade Met Kip

300 gram gebraden kipfiletin plakken van 3/4 cm dik gesneden 250 gram gele rijst 2 grote citroenen zout en versgemalen peper 1 dl (olijf)olie 250 gram gewelde gedroogde abrikozen 1 bosje bosuitjes 1 bosje munt Snijd de plakken kipfilet in blok... bekijk recept »

Rijstsalade Met Kip En Bleekselderij

350 g Lassie zilvervliesrijstpak a 400 g zout 400 g kipfilet 2 1/2 dl kippenbouillon 4 zoetzure augurken (C1000 Selectie)fijngehakt 125 ml tafelsaus bieslook (Calve) 5 stengels bleekselderijin dunne plakjes 1 gele paprikain stukjes 3 tomateni... bekijk recept »

Rijstsalade Met Kip En Bleekselderij

350 gr.rijst(bv.lassie zilverrijst) = zout = 400 gr.kipfilet = 2,5 dl kippenbouillon = 4 zoetzure augurken fijngehakt= 125 ml. tafelsaus bieslook (calve) = 5 stengels bleekselderijin dunne plakjes = 1 gele paprikain stukjes = 3 tomaten in partjes = ... bekijk recept »

Pagina 100 van 100